Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2016. Március 20. 00:34, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Szakértő: a bérfejlesztés járulhat hozzá a gazdaság fejlődéséhez

Szakértő: a bérfejlesztés járulhat hozzá a gazdaság fejlődéséhez

A bérfejlesztés járulhat hozzá a magyar gazdaság fejlődéséhez a következő időszakban - mondta Csath Magdolna közgazdász szombaton az M1 aktuális csatornán.

A közgazdász elmondta: a magyar gazdasági növekedést 2015-ben jelentősen meghatározta a sok infrastrukturális beruházás, amelyeket az uniós támogatások gyors lehívásával finanszíroztak.

Erre idén valószínűleg nem lesz lehetőség, mivel az uniós pályázatok még nem jelentek meg, így a lehívásukra is csak később lesz esély.

A szakember szerint a kormány láthatóan az ingatlanpiac fejlesztésével próbálja kezelni a problémát, de ide tartozhat a bérfejlesztés is.

Csath Magdolna rámutatott: a KSH adatai szerint Magyarország jelenleg az unió "sereghajtói" közé tartozik a bérek tekintetében, amelyek növelése a gazdaságra is jó hatással lenne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 23. 08:21, kedd | Belföld

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg, ebből 13 hajnali melegrekord volt.

2024. Július 23. 08:16, kedd | Belföld

Felhőszakadásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Felhőszakadásra figyelmeztet a HungaroMet Zrt.: kedden a Duna vonalánál és attól keletre fordulhatnak elő zivatarok, amelyeket felhőszakadás kísérhet.

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest