Városlista
2020. november 28, szombat - Stefánia

Hírek

2015. Június 10. 07:16, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Szakértő: nem szabad bedőlni a szuperintenzív nyelvi kurzusok ígéreteinek

Szakértő: nem szabad bedőlni a szuperintenzív nyelvi kurzusok ígéreteinek

Hiába ígér a nyelviskolák némelyike néhányhetes szuperintenzív nyelvtanulás után középfokú tudásszintet, ez nem lehet igaz - mondta a Nyelviskolák Szakmai Szövetségének elnöke az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában.

Légrádi Tamás közölte: ezek az iskolák csak az emberi hiszékenységre bazíroznak, valójában sok idő, energia és pénz befektetésével lehet megtanulni egy idegen nyelvet.

A 46 nyelviskolát tömörítő szervezet elnöke kérdésre elmondta, hogy nagyon nehéz ma Magyarországon jó nyelvtanárt találni; a nyelviskolákban nagyon sok olyan oktató van, aki nem üti meg az elvárt mércét.

Ennek az lehet az oka, hogy sokan elhagyták a pályát, emiatt pedig felhígult a szakma - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2020. November 28. 05:00, szombat | Belföld

Kábítószerterjesztő-hálózatot számoltak föl a rendőrök - VIDEÓ

Kábítószerterjesztő-hálózatot számoltak föl a rendőrök Szegeden, a férfiak elsősorban amfetamint árusítottak csaknem egy éven át - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-t.

2020. November 28. 05:00, szombat | Belföld

Előjegyzésbe vetethetik magukat, akik kérnek majd oltást

Várhatóan már a jövő héten elindul egy internetes és levélben történő regisztrációs lehetőség, hogy aki kér majd koronavírus elleni oltást, az már most feliratkozhasson, előjegyzésbe vetethesse magát,

2020. November 27. 18:08, péntek | Belföld

Kezdődik az advent, a várakozás, a felkészülés időszaka

Vasárnap kezdődik az advent, a karácsonyra, Jézus születésének ünnepére való felkészülés négy héten át tartó időszaka. Idén a világjárvány miatt különösen is nagy hangsúlyt kap

2020. November 27. 15:16, péntek | Belföld

Elhunyt Balázs Fecó zenész

Életének hetvenedik évében, csütörtökön este elhunyt Balázs Fecó Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas rockzenész, billentyűs, énekes, zeneszerző - közölte pénteken az MTI-vel a család nevében Várkonyi Attila dj, műsorvezető.