Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2010. November 15. 09:15, hétfő | Helyi
Forrás: Nyugathír

Szalay Balázs pezsgőben fürdött a győri tereprali ob-futam végén

Szalay Balázs pezsgőben fürdött a győri tereprali ob-futam végén

A Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős (képen) megszerezte pályafutása első magyar bajnoki címét. Tizenöt év versenyzői múlttal a háta mögött (az 1996-os Dakar-rali volt az első viadala) Szalay az utóbbi két évben fordított nagyobb

„Jó nap volt, élveztem. Még úgyis, hogy a második hosszú szakaszra olyan gumit választottunk, amellyel mintha jégen közlekedtünk volna. De nem bántam. A Hungexpón volt a céldobogó, ahol elkezdődött az ünneplés. A csapatom szerzett egy konfettiágyút, és először színes papírokat, majd tizenkét üveg pezsgőt zúdított a nyakunkba. Fürödtünk a pezsgőben, utána meg vacogtunk. De remek érzés volt, hogy mindenki ennyire átélte az öröm pillanatait" - mondta az újdonsült magyar bajnok.

Nemcsak Szalay volt azonban boldog ezen a napon: legalább ugyanannyira örült Fazekas Károly is, aki jó néhány küzdelmes versenyen van túl, jó néhányszor állt közel a futamgyőzelemhez, ám pályafutása során most először jött össze. A legjobbkor, hiszen az év végi összetett harmadik helyért küzdött Bálint Zoltánnal, aki ádázul üldözte az egész hétvége folyamán. Nos, a nagy csata vége az lett, hogy mindketten karrierjük legjobb részeredményét produkálták, miközben Fazekasé lett a harmadik, Bálinté a negyedik hely.

Sőt, Rónai Péter is pályafutása legjobbját produkálta: a tizedik versenyén felállhatott a dobogó harmadik fokára. Bár folyamatosan szerénykedett, amikor a jó eredményről faggatták, de az, hogy nem volt technikai gondja, köszönhető annak is, hogy vigyázott az autóra, arról nem beszélve, hogy az autósporthoz szerencse is kell...

Korda Erik (aki pénteken még bajnoki esélyes volt) vasárnap visszaállt a versenybe, annak ellenére, hogy az év végi második helye biztos volt - az elsőért pedig nem küzdhetett, miután szombat délelőtt egy ártatlan szituációban (nagyon lassú, technikás kanyarban) egy fatuskó kiütötte az első futóművét. Dicséretes lelkesedés - végül nyolcadikként ért célba.

RAID OF CHAMPIONS, AZ OB 7. FUTAMA, GYŐR Abszolút végeredmény:

1. Fazekas Károly, Maurer Péter (4x4 Off Road Club, BMW X5) 5:31:02, 2. Bálint, Marton (Bp. Honvéd SE, Nissan Pickup) 8:04 perc hátrány, 3. Rónai, Galambos (Knitli Ritter Motorsport, Opel Antara) 14:32 p h.

Az ob végeredménye. Bajnok: Szalay Balázs, Bunkoczi László (Opel Dakar Team, Opel Antara RR) 182.5 pont, 2. Korda, Tóth Gy. (Gar Zone Motorsport, Nissan Pickup) 151, 3. Fazekas, Maurer 136

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 09:16, szombat | Helyi

Öt év után nyerhet újra BL döntőt a Győri Audi ETO KC csapata

Sorsoltak a női kézilabda Bajnokok Ligájában.

2024. Május 11. 08:14, szombat | Helyi

Mitől vidám a Vidám Paradicsom?

Üdv a paradicsomban! – így köszöntötte stábunkat Balogh Imre Csaba a Greencoop Hungary Kft. ügyvezetője.

2024. Május 11. 07:11, szombat | Helyi

Egyedülálló vizsgálatot végeznek a Széchenyi István Egyetem munkatársai

Igazi kuriózum az a vizsgálat, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem Építőanyag- és Szerkezetvizsgáló Laboratóriumában végeznek az intézmény munkatársai.

2024. Május 10. 09:11, péntek | Helyi

Tovább tarthat az utazás, folytatódik a győri vasútvonal felújítása

Herceghalom és Bicske között folytatódnak péntektől a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonal felújításának tavaszi utómunkálatai – közölte a MÁV honlapján.