Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Szeptember 04. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Szalmacsata, döglődő és királyválasztás Abán

Szalmacsata, döglődő és királyválasztás Abán

Tündérkert, a honfoglalás és a középkor világa, koncertek, kiállítások, tűzzsonglőr-show várja péntektől a vendégeket az Aba Napokon. A színes programokkal teli, ingyenes szórakozási lehetőségek vasárnap estig tartanak.

 
Harmadik alkalommal kerül megrendezése forrásnap. Egy tucat hagyományőrző csapat tart folyamatosan bemutatókat. Itt lesznek pl. a Salföldi Kopjások, akik kopjás párviadalt, vitézi szokásokat, huszár tornát és török-fej öklelést mutatnak be.


A honfoglalás, és a középkor XIV-XVII. századának világát elevenítik meg a hagyományőrzők, és sok más érdekesség mellett megválasztják majd Aba nyílkirályát- mondta Steixner István, az egyik szervező.


18. alkalommal rendezik meg az Aba Napokat. Az idén először alakították ki a helyi kézművesek a Tündérkertet. Több száz méter batikolt vászonnal körbevettek egy területet, angyalhajjal, zászlókkal, lampionokkal, égőkkel díszítették. Ez napközben a bemutatók, este és éjszaka pedig a szórakoztató programok helye. A kert egyik sarkában „döglődő" is lesz. Itt szőnyegeken, szalmazsákokon fekve nézheti bárki a programokat. Az össznépi szalmazsákcsatát is itt rendezik szombaton délután 4 órától.


Csak néhány a programok közül: Republic, Király Viktor koncert, tűzzsonglőr bemutató, tűzszertartás Sólyomfi Nagy Zoltánnal, faluebéd, ízek utcája, borsátrak, kirakodóvásár.
 

Pénteken 17 órakor nyitja meg a polgármester ünnepélyesen a rendezvényt.
 

Részletes programot a www.aba.hu oldalon találnak.


Független Hírügynökség
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.