Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2011. Szeptember 22. 10:30, csütörtök | Helyi
Forrás: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

Számítógépeket kaptak a győri katolikus iskolák

Számítógépeket kaptak a győri katolikus iskolák

Több mint 137 millió forintot nyert a Győri Egyházmegye iskoláinak informatikai infrastruktúra fejlesztésre. A győri Apor iskolát 25 interaktív táblával és 16 asztali számítógéppel szerelték fel a projektnek köszönhetően

A pályázatot még 2008-ban nyújtotta be a Győri Egyházmegyei Hivatal azért, hogy iskoláinak számítógépes rendszerét fejleszteni tudja. A projektnek köszönhetően 137 millió forintból számítógépeket, interaktív táblákat, WIFI csomagokat, valamint sajátos nevelési igényűeknek szóló csomagokat vásárolhatott a hivatal.

A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpontot 25 interaktív táblával és 16 asztali számítógéppel szerelték fel, a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központba pedig 15 interaktív tábla és 23 gép került. Az őszi tanévkezdéskor már a diákok rendelkezésére álltak az eszközök.

A hivatal más pályázaton is eredményes volt: egy most induló projektnek köszönhetően öt intézményében tehetséggondozó szakköröket, versenyeket, szabadidős foglalkozásokat, művészi és lelki programokat tarthatnak a 2011-2012. tanév során. Erre közel 42 millió forintot nyertek.

Dr. Pápai Lajos megyéspüspök a projektek ismertetésekor elmondta, örül, hogy a hivatal eredményesen szerepel a pályázatokon.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 27. 18:49, hétfő | Helyi

A Nemzeti Kutatási Felhő az amerikai egyetemek és IT óriások új, közös kezdeményezése

Új szintre lép a Felhő technológia felhasználása: számítástechnikai mamutcégek közös megállapodásra jutottak egyetemekkel.

2020. Július 27. 18:43, hétfő | Helyi

Mérföldkőhöz ért a Forrás –

Mérföldkőhöz ért a Forrás – Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése a Nyugat-Dunántúlon című, nagy népszerűségnek örvendő projektünk

2020. Július 17. 14:16, péntek | Helyi

Fontos mérföldkőhöz érkezett a Forrás projekt - elkezdődtek a képzések...

2020. június végén elindultak az első képzések az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektben.

2020. Június 24. 11:10, szerda | Helyi

Tudnivalók a különböző klíma típusokról

A klímaválasztás a minden korábbinál szélesebb kínálat ellenére sem egyszerű feladat.