Városlista
2020. augusztus 11, kedd - Zsuzsanna

Hírek

2020. Január 22. 11:44, szerda | Belföld

Számos sorozatsztár jön Budapestre

Számos sorozatsztár jön Budapestre

Augusztusban rendezik az első magyar Comic Cont.

A Comic Con, főleg az Egyesült Államokban, a film- sorozat- és képregény-rajongók többnapos, nagy fesztiválja, ahol találkozhatnak a kedvenceikkel, hallgathatnak beszélgetéseket a színészekkel, producerekkel, rendezőkkel, kérdezhetnek is tőlük. Vetítések is vannak, különleges ereklyékhez lehet hozzájutni, fotót készíttetnek sztárokkal, és sok százan, ezren, be is öltöznek filmes vagy sorozatos karakternek, teljesen megszokott, hogy fel-alá járkál Csubakka, Pókember, E. T., Indiana Jones, Leia hercegnő és a többiek.

Az első Budapest Comic Cont a Meex, a PlayIT és a Mineshow rendezvénysorozatok szervezője augusztus 15-16-án rendezi meg. Filmes előadások, szakmai beszélgetések, közönségtalálkozók lesznek a fókuszban, de teret kapnak a videojátékok, a képregények, a kártyajátékok és az e-sport is, valamint a látogatók vásárolgathatnak mindenféléket, többnyire kedvezményes áron – írta a gamestar.hu.

"Hatalmas lehetőség és kihívás számunkra, hogy megrendezhetjük az első magyarországi Comic Con-t. Több országban jártam és látogattam végig a rendezvényt, mert cégünk már évek óta tervezi, hogy ezt a nemzetközi szinten is ismert fesztivált elhozza a hazai érdeklődők számára. A Comic Con egy popkultúrális,
műfajokon átívelő, de azokat mégis összekötő, hatalmas buli.
A látogatók jellemzően többféle érdeklődési körrel rendelkeznek - és mi igyekszünk ezeknek a sokszínű elvárásoknak megfelelni. A sci-fi, a fantasy, a manga, a cosplay, a sorozatok, a filmek, a képregények, kártyajátékok, játékkonzolok kiállítása és vására mind a kiállítás részét fogják képezni"
- mondta el Csanda Gergely, a rendezvény szervezője.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/2019 Getty Images/Craig Barritt - New York Comic Con, 2019

Címkék: sorozat, sztárok, tévé

Ezek érdekelhetnek még

2020. Augusztus 11. 05:00, kedd | Belföld

A fél országban zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek

Kedden is többfelé várható hőség, de emellett a fél országban zivatarra, felhőszakadásra figyelmeztetnek.

2020. Augusztus 11. 05:00, kedd | Belföld

Magas, néhol nagyon magas a parlagfűpollen koncentrációja

A parlagfű virágporának koncentrációja országosan a magas tartományban várható, délen, délnyugaton pedig a nagyon magas szintet is elérheti - írta a tisztifőorvosi Facebook-oldal hétfőn.

2020. Augusztus 10. 18:30, hétfő | Belföld

Enyhén nő a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben

Budapesten és Debrecenben is enyhén növekszik a koronavírus-örökítőanyag mennyisége a szennyvízben a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) augusztus második hetén végzett vizsgálata szerint

2020. Augusztus 10. 17:07, hétfő | Belföld

650 településen folytatódik a szúnyogirtás

Országszerte 650 településen, 130 ezer hektárnyi területen folytatódik a szúnyoggyérítési program - tájékoztatta a program végrehajtásáért felelős katasztrófavédelmi főigazgatóság szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-t.