Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2010. Január 13. 07:17, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Szamurájkarddal járt át rabolni

Szamurájkarddal járt át rabolni

Ausztriában elfogták azt a magyar állampolgárságú férfit, aki egy évvel ezelőtt kirabolt egy salzburgi ékszerüzletet – számolt be kedden az ORF osztrák televízió a honlapján.

A támadó tavaly 115 ezer euró értékben vitt el órákat, összesen 31 darabot, az ékszerüzlet alkalmazottját pedig egy szamurájkarddal tartotta sakkban. A rabló elmenekült, csak eldobált ruhadarabjait találták meg a nyomozók.

Egy évvel később újabb akcióra készült, ám a szabadnapos helyi rendőrfőnöknek feltűnt, hogy a férfi túl vastagon van öltözve. Szolgálatba helyezte magát, és elfogta a gyanús embert, akinél ekkor is egy szamurájkard volt. A DNS vizsgálatok alapján már bebizonyosodott, hogy valóban ő volt a tavalyi támadás elkövetője is - olvasható az osztrák honlapon.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 12:48, szombat | Kék hírek

A szerzői jog megsértése miatt emeltek vádat egy nő ellen Egerben

A szerzői jog közel egymillió forintos vagyoni hátrányt okozó megsértése miatt emelt vádat egy korábban éveken át Eger belvárosában működő presszó üzemeltetője ellen az Egri Járási Ügyészség.

2022. Január 21. 15:38, péntek | Kék hírek

Vitte a fát, meg a motort is

A rudabányai rendőrök lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki azt a férfit, aki rönkfát próbált lopni, és egy segédmotort pedig el is tulajdonított. A motort a rendőrök megtalálták, majd visszaadták a tulajdonosának.

2022. Január 21. 15:05, péntek | Kék hírek

Bedrogozott majd tört-zúzott

A pétervásárai férfi ellen büntetőeljárás indult.

2022. Január 21. 10:02, péntek | Kék hírek

Százmilliós költségvetési kárt okozó bűnbandát számolt fel a NAV

Csaknem százmillió forintos költségvetési kárt okozó bűnszövetséget számoltak fel - tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.