Városlista
2021. június 16, szerda - Jusztin

Hírek

2010. Január 13. 07:17, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

Szamurájkarddal járt át rabolni

Szamurájkarddal járt át rabolni

Ausztriában elfogták azt a magyar állampolgárságú férfit, aki egy évvel ezelőtt kirabolt egy salzburgi ékszerüzletet – számolt be kedden az ORF osztrák televízió a honlapján.

A támadó tavaly 115 ezer euró értékben vitt el órákat, összesen 31 darabot, az ékszerüzlet alkalmazottját pedig egy szamurájkarddal tartotta sakkban. A rabló elmenekült, csak eldobált ruhadarabjait találták meg a nyomozók.

Egy évvel később újabb akcióra készült, ám a szabadnapos helyi rendőrfőnöknek feltűnt, hogy a férfi túl vastagon van öltözve. Szolgálatba helyezte magát, és elfogta a gyanús embert, akinél ekkor is egy szamurájkard volt. A DNS vizsgálatok alapján már bebizonyosodott, hogy valóban ő volt a tavalyi támadás elkövetője is - olvasható az osztrák honlapon.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 16. 07:00, szerda | Kék hírek

Elítéltek egy szerb kábítószercsempészt Szegeden

Nyolc és fél év börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék kedden első fokon egy szerb férfit, aki tavaly nyáron csaknem húsz kiló nagy tisztaságú heroint próbált Magyarországra becsempészni.

2021. Június 15. 13:01, kedd | Kék hírek

Fogadásból elkötöttek egy ladikot

Az acsai rendőrök előállították azt a három fiatalt, akik fogadásból elkötöttek egy Duna partra kikötött ladikot. Nem úszták meg. A rendőrök pedig hálás levelet kaptak a tulajdonostól.

2021. Június 15. 07:14, kedd | Kék hírek

Lefoglalt jegygyűrű után jöhetett a lagzi

A rendőrség befejezte annak az ügynek a vizsgálatát, amelyben egy felsőtelekesi férfi ellopott egy jegygyűrűt. A rendőrség megtalálta az ékszert, így a jegyespár megtarthatta az esküvőt.

2021. Június 13. 15:04, vasárnap | Kék hírek

Nemcsak gyűjtögetett, gyújtogatott is

A gyanú szerint az otthonában állattetemeket gyűjtögető férfi a kerületi lomtalanítás alatt több hulladékot is felgyújtott.