Városlista
2019. június 25, kedd - Vilmos

Hírek

2019. Március 21. 11:34, csütörtök | Helyi

Száraz bőrre jó megoldás a L’amia Natura testápolója

Száraz bőrre jó megoldás a L’amia Natura testápolója

A száraz bőrt nagyon sok ember megszenvedi napjainkban

Lehet, hogy csak a kézen, de akár az egész testen is kialakulhat ez a kellemetlen tünet, amit a környezeti hatások, a társadalmi szokások - mint például a kézfogás - fel is erősíthetnek. A mindennapos tisztálkodással, kézmosással megtisztítjuk a bőrünket a külső szennyeződésektől, de vajon ennyi elég?

Az ember külső takarórendszere a bőr, ami a legtöbb anyaggal elsőként érintkezik. Manapság az egyre kevesebb természetes alapú készítmények nemhogy javítanának, de inkább rontanak az amúgy is száraz bőrünk állapotán. Ezen állapot megszüntetésére használjunk természetes testápoló készítményt.

Mik a száraz bőr tünetei, mivel csökkenthetjük ezeket?

A kiszáradt bőr egyik kellemetlen tünete az, hogy kellemetlenül feszül, húzódik, majd ha ezt nem kezeljük, akkor berepedezik, kivörösödik és viszket. Esztétikai szempontból nem nyújt szép látványt, de tán sokkal nagyobb baj, hogy ezen repedéseken könnyen bejuthatnak a baktériumok, vírusok, amik tovább gyengíthetik az emberi szervezetet.

A legjobb megoldás, hogy elkerüljük a száraz bőrt az, hogy igyekezzünk megelőzni. Fogyasszunk súlyunknak megfelelő nagy mennyiségű folyadékot, ezen kívül hidratáljuk bőrünket bőrtípusunknak megfelelő természetes testápoló natúrkozmetikummal. Az sem fog ártani, ha évszaknak megfelelően öltözködünk, kerüljük a túl meleg vagy a túl hideg víz használatát a fürdések és kézmosások alkalmával.

Legjobb a természetes testápoló használata!

A fürdések és zuhanyzások után a testünkről itassuk fel a nedvességet, de vigyázzunk, ne dörzsöljük! Még ekkor érdemes bekenni természetes anyagokból készült testápoló készítménnyel. A natúr kozmetikumok nem tartalmaznak mesterséges illatanyagokat, színezékeket és kőolajszármazékokat, mint amilyen az egészségkárosító parabén is. Akkor kérdezhetik, mit is tartalmaznak a természetes alapú készítmények, mi növeli a hatásfokukat? Rengeteg olyan anyagot tartalmaznak a natúr kozmetikumok, melyek elősegítik a bőr megnyugvását, ápolását és táplálását. Ezen anyag például a L’amia sheavajas, hidratáló testápolója, amely felelős a bőrünk nedvességének helyreállításáért, bársonyossá, puhává tételében.

Arcbőrünk hidratáltságáról gondoskodjunk olyan termékekkel, melyek kifejezetten az arcbőrre lettek kifejlesztve. Ilyen a L’amia Hialuron komplex szérum kollagénnel, ami nemcsak hidratálja a kiszáradt arcbőrt, de bőrfeszesítő hatással is bír.

A hosszabb ideje fennálló bőrszárazság alatt leginkább azt értjük, hogy hónapok múlásával sem javul a helyzet a kitartó kezelés ellenére sem. Ebben az esetben azt tudjuk tanácsolni, hogy keressenek fel egy bőrgyógyász szakembert, akinek a segítségével orvosolni tudják a problémát.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 24. 16:20, hétfő | Helyi

Csontvázakat találtak a színháznál

A Győri Nemzeti Színház felújítási munkálatait megelőző, folyamatosan zajló régészeti feltárások során - melyek az úgynevezett császári-királyi nagykaszárnya (18. század első harmada) épületének kutatásához kapcsolódnak.

2019. Június 24. 14:53, hétfő | Helyi

Kinyílt a Levéltár

A hétvégi programkavalkádban, Győr Megyei Jogú Város Levéltára is megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt.

2019. Június 24. 10:05, hétfő | Helyi

Világhírű ütőművész a Zsinagógában

Többek között a világhírű, Kossuth-díjas, ütőhangszeres művész, Horváth Kornél és a New Juice trió is koncertezett hétvégén a Győri Ütősmaraton keretein belül, a helyi Zsinagógában.

2019. Június 24. 09:50, hétfő | Helyi

Hogyan használhatjuk ki az egysínes csempevágók előnyeit?

Akár a saját otthonunkban végzünk hidegburkolással kapcsolatos feladatokat, akár rendszeresen dolgozunk csempék megmunkálásával, időnként szükségünk lesz megbízható csempevágó eszközökre.