Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Május 13. 14:45, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

Szarvashibák a diétázás során

Szarvashibák a diétázás során

A legtöbben sokat és „azonnal” szeretnének fogyni, így sokszor csalódnak. Ha Ön is azt gondolja, hogy fél kiló, az semmi, tegyen ki az asztalra fél kiló margarint. Ugye milyen sok?

Hányszor próbált már Ön is saját magának a lelkére beszélni, mert túlságosan súlyos plusz kilókkal eltávolodott a kívánatos testsúlyától Elkeseredésre nincs oka: a hiba feltehetően nem a kitartásában és elszántságában van, egyszerűen rosszul közelítette meg a kérdést.

1. A reggeli elbliccelése


Már megint majdnem elkésik a munkából? Mielőtt még úgy csapná be maga mögött az ajtót, hogy egyáltalán semmi sincs a gyomrában vagy legföljebb egy csésze kávé, gondoljon arra, hogy ezzel bizony csak rosszat tesz az alakjának. A baj ugyanis az, hogy később lesz éhes, de akkor már nagyon. A sietség miatt semmi ideje nem lesz valami egészségeset - például gyümölcsöt, müzlit, meleg italt - fogyasztani. Vagyis nagyon valószínű, hogy cukros, hizlaló, kutyafuttában bekapott péksütemény, nassolás lesz a dologból.


Megelőzés: Várja a munkahelyén valami táplálóbb, de egészséges elemózsia, például gyümölcs, joghurt, zsírszegény müzliszelet.

2. Degeszre esszük magunkat a család kedvenc ételéből


A gyerekek vagy a férj kedvenc ételét csak nem lehet száműzni az étlapról! A baj csak az, hogy az olyan fogások, mint például a lasagne, gyakran sok zsírt és kalóriát tartalmaznak.


Megelőzés: Próbáljon meg kevesebbet venni a főételből és kárpótolja magát több zöldséggel, salátával. Esetleg megpróbálkozhat a „kedvenc" étel zsírszegény biováltozatával is.


3. Lakomák társaságban


Régen, amikor az ember évente csak egyszer-kétszer jutott el étterembe, annyit ehetett ilyen alkalmakkor, amennyi belefért. Manapság viszont sokan rendszeresen esznek vendéglőben, és ez már komoly problémákat okozhat. Ilyenkor helyes, ha szigorú szabályokat dolgozunk ki a magunk számára, és ezekhez szinte megszállott következetességgel tartjuk magunkat.


Megelőzés: Olyan ételt válasszon, amelyet zsírszegény módon készítenek el, például grillezéssel vagy párolással. Kérje, hogy a mártást és öntetet külön adják hozzá, így abból tud kevesebbet is fogyasztani.


Hogy legtöbbször bécsi szeletre vágyik? Legyen. Kérjen levest, ami eltelíti, majd zónaadagot, lehetőleg fél adag burgonyával, zöldkörettel, salátával. A desszert is zónaadag legyen... Este pedig mindezt kompenzálni kell, így csak levest és gyümölcsöt ehet.


4. Nassolás, ami „nem számít"

Ugye, be szokott kapni egy kis chipset takarítás közben? Vagy épp csak egy darab sütit, amíg főz. „Amikor a főétkezések között nassolunk, gyakran állva, munka vagy újságolvasás közben, úgy érezzük, hogy az nem számít evésnek - pedig dehogyisnem" - figyelmeztet a szakember.

Megelőzés: Állítson fel magának szigorú szabályokat, mint például: „Nem eszem az autóban vagy tévénézés közben semmit." „Ebéd után nem nassolok." És ezeket kivétel nélkül mindig tartsa is be. Ellenben, ha napokig megvonta magától az édességet, egy ajándék sütit mindenképpen megérdemel.


5. Nem szabad túl hamar azonnali változást várni

Már néhány hónapja diétázik, mégis azt veszi észre, hogy a mérleg nem akar tudomást venni fáradozásáról! Az, hogy túl gyorsan szeretnénk komoly súlycsökkenést elérni, a legnagyobb hiba, amit a diétázók elkövetnek! Ideális esetben heti fél-egy kiló közötti súlyleadást kell elérnünk. A legtöbben azonban ennél többet szeretnének fogyni és csalódnak, úgy érzik, hogy nem megy a dolog , és befejezik erőfeszítéseiket.

Megelőzés: „Lassan és folyamatosan!" - ez legyen a jelszava. Ha pedig azt hiszi, hogy fél kiló, az semmi, tegyen ki az asztalra fél kiló margarint. Ugye milyen sok?!


www.patikamagazin.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -