Városlista
2020. szeptember 24, csütörtök - Gellért

Hírek

2018. Január 26. 10:03, péntek | Belföld

Szaunázhatsz a budapesti Duna-parton

Szaunázhatsz a budapesti Duna-parton

Extrém wellness-élmények színhelyévé vált a fővárosi Duna-part, ahol idén ismét lehetőség nyílik egy szaunává alakított kisbuszba menekülni a téli mínuszok és a nyüzsgő hétköznapok elől.

Január közepétől egy hónapon keresztül lehet időpontot foglalni a VaLyo – Város és Folyó Egyesület forró kisbuszába. A rendhagyó szaunát, mely egyszerre 4-6 ember befogadására alkalmas, a Rákóczi híd pesti hídfőjénél helyezték el, írja a Termálfürdő.hu.

„Ez abban különbözik bármelyik hagyományos szaunától, hogy pazar panorámával körülölelve, nem mindennapi helyszínen élvezhetik a pára jótékony hatásait. Egyfajta reciprok oázis vagy menedék a nyüzsgő, hideg hétköznapoktól.”

— tájékoztat közleményében a VaLyo.

Február 16-áig foglalható szaunázást egy kötelező, de rövid szabályismertetés előzi meg, majd másfél órára a busz csak a vendégeké. Papucsot, fürdőruhát és törölközőt vinni kell, a szauna és az illóolajak adottak, ezen kívül pedig csak hátra kell dőlni és izzadni — hívják fel a figyelmet.

Mindazok, akik kipróbálják a wellness ezen egyedi módját, belépőjegyükkel a Város és folyó Egyesület munkáját támogatják, aki azért dolgozik, hogy jobb és élhetőbb legyen a Duna-part.

Forrás: nlcafe.hu

Fotó: valyo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 24. 05:00, csütörtök | Belföld

Csökken a parlagfű pollenszórása

A parlagfű pollenszórása az elkövetkező napokban várhatóan országosan a magas tartományból fokozatosan közepes szintre csökken - írta a tisztifőorvosi Facebook-oldal szerdán.

2020. Szeptember 24. 05:00, csütörtök | Belföld

A járvány felszálló szakaszában vagyunk

Csaknem egy hete megközelíti az ezret a napi új fertőzöttek száma, tehát a koronavírus-járvány második hullámának felszálló szakaszában vagyunk

2020. Szeptember 23. 18:02, szerda | Belföld

Az iskolai menzák gyakorlata is változik a járvány miatt

Az iskolai menzák gyakorlata is változik a koronavírus-járvány miatt: az ajánlások betartása érdekében már több intézmény változtatott házirendjén, hosszabb ebédidőt biztosítva a tanulóknak

2020. Szeptember 23. 17:03, szerda | Belföld

Kenyereket ellenőrzött a Nébih, több szabálytalanságot találtak

Tizenhat teljes kiőrlésű búzaliszt és két Graham-liszt (nagyobb szemcseméretű teljes kiőrlésű liszt) felhasználásával készült kenyeret ellenőrzött a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).