Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. Május 01. 14:41, vasárnap | Sport
Forrás: NSO

Szávay nyert Pironkova ellen Madridban, jöhet Cibulková

Szávay nyert Pironkova ellen Madridban, jöhet Cibulková

A Madridban zajló, 3.5 millió dollár összdíjazású WTA-torna első fordulójában Szávay Ágnes háromszettes mérkőzésen nyert a bolgár Cvetana Pironkova ellen. A magyar teniszezőnő ellenfele a második fordulóban az a szlovák Dominika Cibu

Szávay Ágnes már a mérkőzés elején brékhátrányba került, később azonban kiderült – a női teniszben megszokott módon –, hogy ez nem lett végzetes a magyar lány számára. Az első szettben ugyanis mindkét teniszező egyaránt kétszer elbukta saját adogatójátékát.

Így végül 6:6-nál következhetett a rövidítés, amelyben először Pironkovának ment jobban, 3–1-es vezetése után azonban jól koncentrált Szávay, s 5–5 után két labdamenetet megnyerve behúzta az első szettet.

A második játszmában már jobban „megbecsülték" saját adogatásaikat a lányok, sajnos azonban 2:2 után ismét Szávay hibázott e tekintetben, ami el is döntötte ezt a szettet, a folytatásban ugyanis már nem tudta ledolgozni hátrányát Szávay – végül Pironkova 6:4-gyel behúzta a középső szettet.

A döntő szettet Szávay jól kezdte, majd még jobban folytatta, miután 2:1-es előnyénél elvette ellenfele adogatását, méghozzá egy sima brékkel. A szett döntésére ezt követően került sor, a magyar teniszező nagy csatában hozta a saját szervajátékát, innentől kezdve pedig bolgár ellenfele semmilyen ellenállást nem tanúsított. Újabb brékkel ajándékozta meg Szávayt, aki így szerválhatott a mérkőzésért és három mérkőzéslabdához jutott, amelyből rögtön az elsőt összehozta. A mérkőzés azonban így is több mint három órán keresztül tartott.

Arn Gréta várhatóan vasárnap játszik, ellenfele a szerb Bojana Jovanovski lesz. Magyar siker esetén Arn nehéz meccsre számíthat, ugyanis várhatóan a világelső dán Caroline Wozniacki tornyosul majd a háló másik oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!