Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Július 14. 07:41, szerda | Sport
Forrás: NSO

Szávay Prágában is folytatta jó sorozatát

Szávay Prágában is folytatta jó sorozatát

A múlt heti budapesti versenyt megnyerő Szávay Ágnes Prágában is folytatta jó sorozatát, az első fordulóban 1 óra 40 perces mérkőzésen 6:4, 6:3-ra nyert a román Liana Ungur ellen.

 

Sok ideje nem volt a pihenésre Szávay Ágnesnek, hiszen a múlt hetet szerencsére végigjátszotta, megvédve címét a budapesti WTA-tornán. A világranglista 196. helyén található, a selejtezőből érkező Liana Ungurral korábban nem találkozott.

 

Az első öt pont Szávayé lett, ám a 25 éves román lány ezután magára talált, így ő is hozni tudta a szerváját. A következő alkalommal már nem sikerült neki, ám egyből visszabrékelt, és 3:1-es hátrányát pillanatok alatt kiegyenlítette.

 

Ezután Szávaynak kellett kétszer is vért izzadnia, hogy hozni tudja a szerváját, hat bréklabdát is hárított két játék alatt. Ungurnak így 5:4-nél a szettben maradásért kellett adogatnia, ám 30:30 után Ági játszmalabdához jutott, amelyet nyerő tenyeressel értékesített.

 

A második szett elején azonban rögtön elbukta az adogatását, Ungur egyáltalán nem úgy nézett ki, mint aki megtört. Előnyét viszont csak 3:1-ig tudta tartani, ezután pedig már játékot sem nyert, így Szávay Ági 6:4, 6:3-as diadallal kezdte meg prágai szereplését. A következő ellenfele a cseh Iveta Benesová lesz, aki három szettben búcsúztatta a bosnyák Mervana Jugic-Salkicot.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:06, hétfő | Sport

Fucsovics 29 helyet javított a tenisz-világranglistán, Marozsán a 38.

Fucsovics Márton a bukaresti tornagyőzelmével 29 helyet javított, ezzel 53. a férfi teniszezők világranglistáján, melyen legjobb magyarként Marozsán Fábián a 38.

2024. Április 21. 11:25, vasárnap | Sport

Kínai Nagydíj - Verstappen rajt-cél győzelmet aratott Sanghajban

A címvédő és háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Kínai Nagydíjat, ezzel tovább növelte az előnyét az összetettben.

2024. Április 21. 06:00, vasárnap | Sport

A Kisvárda elleni döntetlennel ismét bajnok a Ferencváros

A Ferencváros megnyerte sorozatban a hatodik, összességében pedig a 35. bajnoki címét, mivel hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a kieső helyen álló Kisvárdával

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.