Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2010. Április 30. 14:43, péntek | Sport
Forrás: Story Online

Szávay szettet rabolt Szafinától

Szávay szettet rabolt Szafinától

Szávay Ágnes a stuttgarti tenisztornán ugyan egy játszmát megnyert Dinara Szafina ellen, ám a döntő szettben már esélyese sem volt, így az orosz játékos jutott be a legjobb nyolc közé.

A mérkőzés előtt Szávay százszázalékos mérleggel rendelkezett Szafina ellen, eddigi egyetlen összecsapásukat ugyanis Charlestonban zöld salakon 6:2, 7:5-re ő nyerte meg.

Most is ő kezdett jobban, hiszen rögtön elvette a második kiemelt orosz adogatását, ám a brék a mérkőzés elején nem számított ritka jelenségnek, először Ági tudta hozni a szerváját, ezzel pedig 3:1-re vezetett.

Szafina rettentő indiszponált volt saját adogatójátékainál, amit Szávay remekül használt ki, így 4:1-re elhúzott. Talán túlságosan is megnyugodott ettől, mivel ezután a pontosabbá váló Szafina került fölénybe, és sorozatban négy játékot megnyerve 5:4-re fordított.

A magyar játékosnak azonban helyén volt a szíve, kétszer is sikerrel adogatott a szettben maradásért - 4:5-nél szettlabdát is hárított -, így jöhetett a rövidítés. Ezt Szávay 2-0-val kezdte, ám ezután Szafina kezébe vette az irányítást, és 6:3-nál újabb játszmalabdái voltak. Az első kettővel még nem tudott élni, a harmadikkal (összesítésben már a negyedikkel) viszont már igen, így az övé lett a nyitó szett.

A második játszma az elsőhöz hasonlóan két brékkel kezdődött, majd Szafinának 3:3-nál három lehetősége is volt elvennie Szávay adogatását, ám nem járt sikerrel. Olyannyira nem, hogy a következő két gém is Ágié lett, aki így 6:3-mal kiegyenlített.

Sajnos Szafinát ez kellőképpen felbőszítette, és olyan teniszt produkált, amire Szávaynak a döntő szettben nem volt válasza. Az orosz játékot sem engedélyezett magyar ellenfelének, így végül a papírformának megfelelően bejutott a negyeddöntőbe.


Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 09. 14:39, csütörtök | Sport

Rallycross: World Premiere 2020

Kedves versenyzők, szurkolók, sportbarátok!

2020. Július 09. 10:13, csütörtök | Sport

Gender Racing Team – Salzburgring Motorsport Festival

Fesztivállal indul a versenyszezon!

2020. Július 08. 07:01, szerda | Sport

Apa és fia egy raliautóban

Két év kihagyás után jó volt újra látni Vadkutyát azaz Nedecki Lászlót az Integra Group Rally-n. Tette ezt egyszem fiával a kisvadkutyával ifj. Nedecki Lackóval.

2020. Július 03. 08:07, péntek | Sport

Kiderült, hogy ki a legértékesebb magyar sportoló - TOPLISTA

A Forbes magazin magyar kiadásának felmérése alapján továbbra is, immár hatodik éve a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka a legértékesebb magyar sportoló.