Városlista
2023. december 3, vasárnap - Ferenc

Hírek

2019. Július 27. 10:27, szombat | Életmód

Százmillió baktérium található az almában

Százmillió baktérium található az almában

Az új tanulmány szerint, melyet Gabriele Berg, a Grazi Műszaki Egyetem professzora készített, egy átlagos 240 grammos almában körülbelül 100 millió baktérium található, és ezek a mikroorganizmusok elenged-
hetetlenek az egészséges emész

A baktériumok többsége, mintegy 90 százaléka az alma magjában található, a húsban sokkal kevesebb van – olvasható a Sky News hírei közt.

A mikrobiom, amely az emberi szervezetben élő mikrobák összessége, 100 billió baktériumot és más mikrobát tartalmaz, és ennek minél változatosabb az összetétele, annál kedvezőbben hat a szervezetre.

A kutatás során azt is összevetették, hogy a nagyüzemben termesztett, illetve organikus gyümölcsök közül melyiknek nagyobb a baktériumtartalma. A szám nagyjából megegyezett, az organikus almákban azonban változatosabb és kiegyensúlyozottabb baktériumállomány volt jelen.

Viszont a gyakran kórokozókat is tartalmazó Escherichia-Shigella baktériumcsoport a nagyüzemben termesztett gyümölcsökben többször előfordult. Az organikus almákban kevésbé gyakori, nem úgy, mint a probiotikumként használt Lactobacilli csoport.

A kutatás anyaga a Frontiers in Microbiology tanulmányai közt jelent meg.

Forrás: hirado.hu

Kép: fruitcountry.hu

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 01. 12:45, péntek | Életmód

A Kispál és a Borz jövő decemberben az MVM Dome-ban ad koncertet

Eddigi történetének legnagyobb beltéri koncertjére készül a Kispál és a Borz. A kultikus zenekar 2024. december 30-án a budapesti MVM Dome-ban lép fel.

2023. November 30. 09:29, csütörtök | Életmód

KSH: októberben 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg

Az előzetes adatok szerint 2023 októberében 7089 gyermek született és 10 706 ember halt meg.

2023. November 30. 06:00, csütörtök | Életmód

A lakosság háromnegyede minden betétdíjas palackot visszavált majd egy kutatás szerint

A magyarok összességében kedvezően fogadják az új palackvisszaváltási rendszer bevezetését, a lakosság háromnegyede igyekezni fog, hogy minden betétdíjas palackot visszaváltson - derül ki a Reacty Digital kutatásából.