Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2012. Január 25. 08:40, szerda | Helyi
Forrás: MTI

Százmilliós sikkasztással és csalással vádolnak egy volt ügyvédet

Százmilliós sikkasztással és csalással vádolnak egy volt ügyvédet

A volt győri ügyvéd az első bírósági tárgyaláson azt állította, hogy fenyegetettségnek és zsarolásnak kitéve, politikusoknak közvetítette az eltűnt pénzt.

Összesen több mint százmillió forint, ügyvédi letétbe helyezett pénz elsikkasztásával, valamint többrendbeli csalással és okirat-hamisítással vádolja a Zala Megyei Főügyészség azt a volt győri ügyvédet és egyetemi oktatót, aki az első bírósági tárgyaláson azt állította, hogy fenyegetettségnek és zsarolásnak kitéve, politikusoknak közvetítette az eltűnt összegeket.

A Zalaegerszegi Törvényszéken kedden kezdődött büntetőügyben Böröcz Szabolcs egykori ügyvéd, a győri Széchenyi István Egyetem Bűnügyi Tudományok Tanszékének korábbi adjunktusa saját és a tanúk személyiségi jogaira hivatkozva zárt tárgyalást kért, amit a bíróság elutasított.

Az ügyész által ismertetett vádirat szerint a tíz éve anyagi gondokkal küzdő 40 éves férfi - akit két éve kizártak az ügyvédi kamarából és megszűnt egyetemi oktatói státusza is - folytatólagosan, különösen nagy értékre elkövetett sikkasztásokat, jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalásokat és annak kísérletét követte el azzal, hogy a nála ügyvédi letétbe helyezett összegeket eltulajdonította.

Címkék: ügyvéd, győri

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.