Városlista
2019. szeptember 20, péntek - Friderika

Hírek

2019. Január 04. 17:35, péntek | Bulvár

Százmilliós tétellel lopta meg egy külföldi férfi az Omegát

Százmilliós tétellel lopta meg egy külföldi férfi az Omegát

Éveken keresztül lopta meg az Omegát egy német férfi, aki annak idején az együttes zenéjének külföldi terjesztésével foglalkozott.

Hosszú éveken keresztül tette zsebre az Omega jogdíjait egy német férfi, aki úgy árusította ki a zenekar lemezeit Dél-Amerikában, hogy Benkő Lászlóéknak semmit nem adott a bevételből. A dolog jó pár éve történt, mikor a zenekar egy nemzetközi kiadóhoz igazolt, és a terjesztési feladatokat egy külsős menedzser kapta.

"Egy Svédországban élő német férfi kapta a nemzetközi piacon való terjesztés feladatát, amit el is végzett, azonban „ő úgy látta jónak, hogy titkon a saját szakállára is elad néhány országba.
Brazíliába, Argentínába, sőt, egész Dél-Amerikába ő értékesített, ezzel pedig szép pénzt rakott zsebre, amiből természetesen a zenekarnak egy fillér sem jutott”
– mesélte Benkő László a Blikknek.

Az elsíbolt összeget nehéz pontosan megbecsülni, Benkő szerint százmilliós nagyságrendről van szó. Amint kiderült a lopás, az Omega azonnal megpróbálta előkeríteni a férfit a svéd hatóságok segítségével. „Nem volt egy elveszett fickó, pillanatok alatt eltűnt, hosszas nyomozás volt, mire rátaláltak több év elteltével. Perelni már nem lehetett, ugyanis időközben meghalt.”

Ma, az internet korában már jóval nehezebb dolga van bárkinek, aki jogtalanul akarja használni például az Omega zenéjét. Benkő ezzel kapcsolatban azt is mondta, hogy „december közepén tudtam meg például, hogy van egy perui férfi, aki minden este engedély nélkül használja fel és játssza le a számainkat”. Legutóbb tavaly nyáron jött ki egy amerikai film trailere, amiben Omega-dal szólt. Akkor a Gyöngyhajú lány-t használták, tavaly januárban pedig az Addig élj!-t egy új amerikai sorozat vége főcíméhez. Igaz, áthangszerelve, de akkor sem jelezték előre a használatot.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Szeptember 20. 18:05, péntek | Bulvár

Állandó fülgyulladás okozhatta a neandervölgyi ember kihalását

A neandervölgyi ember kihalása összefügghet azzal, hogy egész életében állandó fülgyulladás gyötörte a fülkürtök (vagy Eustach-kürt) felépítése miatt, amely hasonlít a mai gyermekek fülkürtjének szerkezetéhez

2019. Szeptember 20. 14:35, péntek | Bulvár

Amilyen a gazda, olyan a kutyája

Gyakoribb a túlsúlyos kutya a kövér gazdiknál, mint a normál testsúlyú kutyatulajdonosoknál - derítette ki a Koppenhágai Egyetem állatorvosainak kutatása.

2019. Szeptember 20. 07:11, péntek | Bulvár

Workshopot tart Magyarországon Madonna és a Red Hot Chilli Peppers producere

Workshopot tart Magyarországon Madonna, Kendrick Lamar és a Red Hot Chilli Peppers producere, Philippe Weiss a Budapest Showcase Hub (BUSH) fesztiválon, amelyet november 13. és 15 között rendeznek meg Budapesten.

2019. Szeptember 19. 13:53, csütörtök | Bulvár

Saját templomából lopott műkincseket egy pap Máltán

Saját templomából lopott el műkincseket mintegy 100 ezer euró (33 millió forint) értékben egy pap Máltán.