Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Április 27. 15:18, kedd | Helyi
Forrás: INSZOL Zrt.

Széchenyi téri fejlesztés: kolostori termékek bemutató terme nyílt a bencés rendházban

Széchenyi téri fejlesztés: kolostori termékek bemutató terme nyílt a bencés rendházban

Megnyílt az a kolostori termékeket bemutató terem, amelyet a Széchenyi tér és környezete 1,9 milliárd forintos fejlesztésének részeként alakítottak ki a bencés rendházban. A helyis

A Széchenyi tér és környezete funkcióbővítő fejlesztése című kiemelt projekt keretein belül nemcsak maga a tér, hanem annak környéke is megújul. Ennek újabb állomása, hogy elkészült a bencés templom és rendház homlokzatának felújítása, a műemlék patika belső rekonstrukciója, bútorainak restaurálása, valamint a bencések hagyományos termékeit bemutató terem. A Szent Mór Bencés Perjelség a kiemelt projekt konzorciumi tagjaként pályázott, és nyert 52,5 millió forintot a 71 millió forintos beruházáshoz.
Horváth Dori Tamás perjel elmondta, a Múzeumpatika melletti bencés rendház bejárati ajtaján keresztül megközelíthető bemutató tér a pannonhalmi főapátság, a tihanyi apátság és a bakonybéli bencés kolostor termékeit kínálja: borok, likőrök, levendula olajak, kozmetikai szerek, szappanok, könyvek, műtárgymásolatok, emléktárgyak, bencés diákcímeres pólók kaphatók a hétfőtől péntekig 9 és 17 óra között, és szombaton délig nyitva tartó helyiségben. A perjel hozzátette azt is, hogy két főnek tudtak munkahelyet teremteni ezzel a beruházással.

A bencés templomhoz és rendházhoz kapcsolódó munkák 2009 tavaszán kezdődtek, és november végére fejeződtek be, a szükséges engedélyek beszerzése után a bemutató terem most nyílt meg.

A projekt számokban:

Széchenyi tér és környezete funkcióbővítő fejlesztése nagy projekt összköltsége 1,973 milliárd forint, amelynek támogatási összege 896,5 millió forint. A Szent Mór Bencés Perjelség rekonstrukciós munkálatainak 71 millió forint volt az összköltsége, ebből 52,5 millió forint a támogatás összege.
A projekt a Nyugat-dunántúli Operatív Program 3.1.1.B Városközpontok funkcióbővítő megújítása a megyei jogú városokban konstrukció keretén belül valósul meg.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.