Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Március 14. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: infovárosok

Személyes történetekkel lehet pályázni az Éva-díjra

Személyes történetekkel lehet pályázni az Éva-díjra

Az Éva magazin idén újra pályázatot hirdet. „Írd ki magadból!” címmel arra buzdítja olvasóit, hogy írják meg saját – izgalmas, megrázó, boldog vagy akár eddig eltitkolt –, legszemélyesebb történetüket.

A beérkező írásokból szakmai zsűri választja ki a legjobbakat, amelyek bekerülhetnek a magazin nyári lapszámába. A pályaműveket 2018. április 9-ig várják az evamagazin.hu/evadij oldalon.

A tavalyi siker után idén ismét lehet pályázni az Éva-díjra. 2017-ben, 10. születésnapja alkalmából az Éva magazin „Elmondod, hogy volt?” címmel írt ki pályázatot, amelyre több mint kétszáz olvasó küldte be elmúlt tíz évének személyes történetét. A beérkezett írások olyan érdekesnek és színvonalasnak bizonyultak, hogy a magazin a három első helyezett és a közönségdíjas mellett több különdíjat is adott, és két lapszámában is publikálta a legjobb pályaműveket.

A 2018-as pályázat mottója: „Írd ki magadból!” A népszerű női magazint két cél vezérli: egyrészt, hogy teret adjon az olvasók kreativitásának, másrészt, hogy segítse őket életük legfontosabb eseményeinek feldolgozásában. Közismert ugyanis, hogy a személyes történetek elmesélésének, és a traumák, nehézségek vagy éppen eltitkolandónak vélt életesemények megfogalmazásának, leírásának pozitív pszichológiai hatása van.

Az egyéni történetek megjelentetése a többi olvasónak is hasznára válhat, hiszen az őszinte hangvételű írásokon keresztül bepillantást nyerhetnek mások életébe, rádöbbenhetnek, hogy nincsenek egyedül, és azt is láthatják, hogy sorstársaik miként oldottak meg nehéz helyzeteket. A pozitív gondolkodás, az élettapasztalatok megosztása még közelebb hozhatja egymáshoz a magazin olvasói közösségét.

Az idei pályázatra 2018. április 9-ig lehet beküldeni az írásokat az evamagazin.hu/evadij oldalon. Ezután szakmai zsűri válogatja ki a legjobbakat, melyek bekerülhetnek a magazin nyári számába. A pályázat fődíja egy négyszemélyes wellnesshétvége. A második és a harmadik helyezett, valamint az olvasók által választott közönségdíjas egy-egy értékes ajándékcsomagot és az Éva magazin egyéves előfizetését kapják ajándékba.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.