Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Október 11. 12:48, péntek | Külföld

Szennyezett dobozos tejet vont vissza az Aldi és a Lidl

Szennyezett dobozos tejet vont vissza az Aldi és a Lidl

Szennyezettség miatt visszahívta egyliteres kiszerelésű zsírszegény friss tej termékét pénteken a legnagyobb német tejfeldolgozó társaság, a DMK. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szerint Magyarországra nem érkezett ebből a te

A vállalat közleménye szerint a Fude + Serrahn nevű tejfeldolgozóval együttműködésben készített termék rutinellenőrzése alkalmával egyes bevizsgált mintákban Aeromonas hydrophila baktériumot mutattak ki, amely egészségi ártalmakat, például hasmenést okozhat.

Az 1,5 százalékos zsírtartalmú tejet számos kereskedelmi lánc forgalmazta, köztük az Aldi, amely Milfina márkanévvel, és a Lidl, amely Milbona márkanévvel árusította. A visszahívás több gyártási sorozatot érint, a Milfina tejeknél a 2019.10.10. és a 2019.10.14. minőségmegőrzési idejű, a Milbona tejeknél a 2019.10.13., a 2019.10.14., a 2019.10.16. és a 2019.10.18. minőségmegőrzési idejű tételt.A közlemény szerint a német forgalmazók már levették az érintett tételeket az üzletek polcairól, a visszavitt termékek árát pedig nyugta nélkül is megtérítik a vásárlóknak.

A DMK saját adatai szerint Németország vezető tejfeldolgozó szövetkezete több mint 7000 főt foglalkoztat, éves árbevétele 5 milliárd euró (1675 milliárd forint) felett van. Évente nagyjából 8 milliárd kilogramm tejből készítenek termékeket, saját márkái, köztük a Milram és a Humana, mintegy 100 országban ismertek.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közölte: az Európai Unió gyorsriasztási rendszerén (RASFF) keresztül nem érkezett jelzés arról, hogy Magyarország érintett lenne az adott termék visszahívásában.

A hivatal felvette a kapcsolatot a megjelölt forgalmazókkal, ennek eredményeképp az derült ki, hogy a két cég Magyarországon forgalmazott friss tejtermékei nem érintettek a problémában. Az eseményeket figyelemmel kísérik, szükség esetén intézkednek - írta a hivatal válaszában.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció - pixabay.com

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).