Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Augusztus 21. 14:17, szombat | Belföld
Forrás: Független Hírügynökség

Szentendre éjjel-nappal nyitva

Szentendre éjjel-nappal nyitva

Művészeti bemutatók, kiállítások, szabadtéri koncertek, színházi előadások, játékos gyerekprogramok várják a Szentendrére látogatókat augusztus utolsó hétvégéjén, augusztus 27-e és 29-e között. A város kulturális intézményei,

 
Az Apor-hídnál, a Lázár cár téren és az Elevenkertben felállított színpadokon együttesek és DJ szettek váltják egymást. Fellép többek között a Söndörgő, a Moha, a Soultramps, a Tudósok, Igor Lazin, Ripoff Raskolnikov, a Yes Yes Matza, a Pyrgos, a Presszó Tangó Libidó, a Bőrgyári Capriccio, a Sajnos Batár, a Fazekas Klezmer Band, a Kecskés együttes, Mirko Milošević, Schwarz Dávid és Eszes Viki.


Érdi Tamás zongoraművész a városháza dísztermében ad jótékonysági koncertet, a P'Art Moziban pedig rock legendákról készült filmeket vetítenek. Játszik a Magyarországi Szerb Színház, a SzEVASz társulat, lesz stand up comedy, tánc- és divatbemutatók. A Száguldó Orfeum Karrier komédia című új darabjának is itt lesz a premierje.


A város kiállítóhelyei és galériái ezen a hétvégén késő estig tartanak nyitva. Szőnyi István kiállítása a Szentendrei Képtárban, kortárs képzőművészek nyári művésztelepének záró kiállítása a MűvészetMalomban, a MOME textiltervezők diploma-kiállítása a Péter-Pál Galériában, Anita Parlov és Sinisa Majkus horvát művészek kiállítása a Művésztelepi Galériában tekinthetők meg.


Az aktív kikapcsolódásra vágyók alkothatnak az utcaműteremben, beszállhatnak a maratoni társasjátékba a felnőttmegőrzőben, játszhatnak pétanque-ot, megismerkedhetnek a mandala és a bútorfestés rejtelmeivel, kipróbálhatják a stresszoldást salsával és népi tánccal, részt vehetnek az éjszakai templom túrán vagy a sikátor-sétán. A Fő tér három napra játéktérré alakul és a gyerekeké lesz, ahol minden korosztály talál magának vonzó elfoglaltságot.


Különleges esti látványosságot ígérnek a fényfestészeti akciók: a Neoneon a Fő téren, a Kiégő Izzók a Lázár cár téren és a Neonparádé fényperformansz és utcabál a P'Art Mozi előtt. 29-én 21 órától háromezer gyertya úszik majd a belvárosi Duna-szakaszon, amelyet a Duna-korzó mellvédjéről élvezhet a közönség.


A Dumtsa Jenő utcában képző- és iparművészeti vásár, a Jókai utcában helyi termékek kiállítása és vására, valamint kézműves vásár lesz.


A programok egy-két kivételtől eltekintve ingyenesek. A rendezvény részletes programja megtalálható a www.szentendreprogram.hu honlapon és a fesztivál műsorfüzetében.


Független Hírügynökség
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.