Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Július 14. 16:30, szerda | Helyi
Forrás: Nyugathír

Szeptember elsején adhatják át a Győr-Ménfőcsanakon kibővített új óvodát

Szeptember elsején adhatják át a Győr-Ménfőcsanakon kibővített új óvodát

Mint ismeretes Győr Megyei Jogú Város nkormányzata a Nyugat-dunántúli Operatív Programban meghirdetett Közoktatási infrastruktúra és szolgáltatások fejlesztése pályázat keret

A pályázati projekthez a város 15.044.764 millió forint saját forrással járul hozzá, valamint további 192 millió Ft saját résszel kiegészítve valósítja meg a komplex óvodafejlesztést.

2010. június 30-ával megkezdődött a beruházás műszaki átadás-átvétele.

A kivitelezési munkák során a meglévő épületrészben található három csoportszoba, a közlekedő folyosók és egyéb kiszolgáló helyiségek (vizesblokkok stb.) teljes villamosfelújítása, falfestések, új burkolatok cseréje megtörtént.

Ezzel párhuzamosan megépült a négy új csoportszobát, nevelői szobákat és orvosi szobát magában foglaló két szárny, valamint az alagsori rész, ahol többek között raktár, melegítőkonyha is található. A szintek között étellift üzemel.

Az épület kivitelezése során fő szempont volt az akadálymentesítés. Mind a fizikai, mind az infokommunikációs akadálymentesítés megvalósult, ezzel bármely fogyatékkal élő ember számára - legyen az kisgyermek vagy szülő - önállóan használható az épület. A padlóburkolaton vezetősáv biztosítja a biztonságos közlekedést, valamint úgynevezett indukciós hurkok beépítésével a hallássérült embereknek is megkönnyíti az épületben való tartózkodását, illetve rámpa segítségével kerekes székkel akadálymenetesen lehet közlekedni a régi és új épületrészek között.

Az épülethez tartozó játszóudvar és az egyéb külső munkálatok július végére fejeződnek be.

Az óvoda berendezései is megújulnak, beszerzésre kerülnek az óvodai csoportszobákba használható játszóeszközök és bútorzatok, valamint a folyosókon új öltözőpadok teszik esztétikusabbá a megújult belső környezetet.

Az óvoda hivatalos átadóünnepsége előreláthatólag 2010. szeptember 1-jén lesz.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.