Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Augusztus 29. 08:45, szerda | Belföld

Szeptemberben jön a VI. Szigetköz Agility Kupa

Szeptemberben jön a VI. Szigetköz Agility Kupa

Szeretettel vár minden kedves agility versenyzőt és érdeklődőt az A-Team Győr Agility Egyesület a VI. Szigetköz Agility kupára!

A verseny minden egyes futamát elismert hazai bírók bírálják Tráj Tamás és Pirity Árpád személyében. Időpont: 2018 szeptember 1-2, szombat és vasárnap. Helyszín: Győrzámoly sportpálya.
A szombaton és vasárnap egyaránt 8 órakor kezdődő, két pályán zajló versenyre már 140-en jelezték részvételi szándékukat. A 2 napos rendezvény szereplői díjazásban részesülnek.Tráj Tamás az egyik bíró a spanyolországi (saragosai 2016) agility világbajnokság bírája volt és Taszáron az európa bajnokságon is bírált.
Az idén a svédországi világbajnokságra kijutott mini és midi csapat teljes létszámmal (8 páros) jelen lesz és olyan sorrendben fognak futni, ahogy október végén a világbajnokságon is. Ez egy remek felkészülési állomása a VB csapatnak.

Az agility egy olyan kutyás sport, amely minden kutyafajta számára nyitott (társasági kutyák és keverékek számára is).
Eleinte célja a show, a szórakoztatás volt, később versenysporttá vált. A verseny a díjugratáshoz hasonló. Egy pálya 15-20 akadályból áll, amelynek sorrendje és útvonala versenyenként különbözik, a bíró határozza meg.
A verseny végén értékelik az egyes köröket, itt elsősorban a hibátlanság számít, a gyorsaság csak másodlagos szempont.
A mozgásigényes kutyafajták (pásztor- és terelőkutyák (pl.border collie, sheltie, puli, pumi, mudi) vadászkutyák, (pl. foxi, westie, vizsla, terrierek, agár, stb.) számára az agility kitűnő sport, hiszen - leköti a fölös energiáikat, - növeli fegyelmezettségüket (játszva tanulnak), - fejleszti koncentráló készségüket és kitűnő izomzatot, kondíciót biztosít számukra.
Az sem elhanyagolható szempont, hogy egy-egy agility tréning után békésen szundikálva terül el otthon kedvencünk, valamint séta közben is könnyebb vele megtalálni a hangot.

A kutya mérete nem számít, csak a temperamentuma. Mérettől függően három kategóriában versenyezhetnek a kutyusok:
- mini (35 cm marmagasság alatt)
- midi (35-43 cm marmagasság között)
- maxi (43 cm marmagasság felett) .

Forrás: Sajtóközlemény

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.