Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Február 06. 13:50, hétfő | Sport
Forrás: mno.hu/MTI

Szerb edző lesz Rátgéber segítője

Szerb edző lesz Rátgéber segítője

Rátgéber László, a férfi kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya aláírta szerződését és kiválasztotta két segítőjét:

az egyik Sabáli Balázs körmendi tréner, míg a másik külföldi edző lesz: egy jelenleg Kínában dolgozó szerb tréner – ezt Sterbenz Tamás, a kosárlabda-szövetség főtitkára mondta el a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában. A sportvezető jelezte: a kapitányokkal 2015-ig szerződtek, de a 2013-as Eb-selejtezők után bármelyik fél jelezheti kifogásait.

Az All Star-gálán az idegenlégiósoktól elszenvedett súlyos vereség kapcsán a főtitkár elmondta: sajnos láthatóvá vált annak „az utóbbi tíz-tizenöt évnek a következménye, amelyet az utánpótlás helyett mindig az aktuális eredményekre fordítottunk: ennek isszuk most a levét. Ma szűkös a játékoskínálatunk. Nem szerencsés, hogy középcsapatoknál is külföldiek viszik a prímet. Ez a politika csak rövid távon működik”.

Rátgéber László egyelőre ismerkedik, fiatalokat hívott meg, a korábbi keret nagyjából egynegyede cserélődhet ki az új kapitány keze alatt. „Somogyi Gergő vagy Morgen Ferdinánd már az Universiade-csapatban megmutatták, hogy európai szintű játékosok lehetnek egyszer: ők már biztosan beférnek a felnőttválogatottba is”.

A női Euroliga-csapatok kiesése kapcsán jelezte: a győriek debütálása megfelelő, a soproniaknál viszont megtorpanást lát. „Nem kell felvenni a spanyol, török, orosz csapatok által diktált őrült pénzügyi versenyt, játékosvásárlásokat, inkább a magyar válogatott játékosok fejlődésének kellene látszania az eredményekben is.”

A főtitkár elismerte, hogy az utánpótlásban a bajnokságok lebonyolítása néhol áttekinthetetlen, és a junioroknál sokkal több meccset kellene játszani, mint azt már a kadetteknél teszik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet

2024. Április 16. 21:49, kedd | Sport

Csak századmásodpercekre az első helytől

Gender Tamás Junior 2024. 04. 10-13. között Franciaországban, Champions of the Future (RGMMC) bajnokság keretein belül, Val d\'Argenton-ban a Circuit de karting du Val d\'Argenton-on versenyzett.

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.