Városlista
2020. szeptember 26, szombat - Jusztina

Hírek

2013. Január 16. 14:43, szerda | Belföld
Forrás: InfoVáros | Pozsgai Kitti | Fotó: Nagy Péter/Hotel Szieszta/internet

Szerelmes napok Győrben

Szerelmes napok Győrben

Közeleg a Bálint-nap, lassan minden a szerelemről, a megújulásról fog szólni. A szerelmespárok olyan helyeket keresnek, ahol a környezet legalább annyira idilli, mint a kapcsolatuk.

Körülnéztünk Győrben és megpróbáltuk felkutatni a legromantikusabb helyeket, ahova mindenképpen érdemes ellátogatni.

Folyók, szigetek

A nyüzsgő belváros hangulatos, békés szeglete a Rába-part. Nincs tini,akinek ne ígérték volna a csillagokat ezeken a lépcsőkön, és nincsszerelmes pár, aki ne sétált volna a Radó-sziget csücskébe, hogyeljátssza kedvesével a Titanic film híres jelenetét. A platánsor mindenévszakban gyönyörű látvány, a padokon ücsörögve perceknek tűnnek azórák.

Lopj egy csókot titokban

Velencei hangulatot idéző titkos szegletekre is rálelhetünk a Káptalandomb környékén. A szűk lépcsős feljárók, romantikus, kovácsoltvaslámpái pironkodnának, ha arra kérnénk őket, meséljék el mi mindentláttak életük során.

Virágot a szerelmemnek

A Virágpiacon mindig van élet, s hamarosan megjelennek az első tavaszivirágokat árusító nénik is. Amíg megállunk kiválasztani a legszebbcsokrot kedvesünknek, biztosak lehetünk benne, hogy pár kedves szó, jótanács az élethez is jár a portékához, így már biztos a nap továbbirészében a jó hangulat.

Szerelmes programok

Mozi, színház, balett, koncert, akár komoly, akár könnyűzenéről legyenszó, Győrben mindenből a legjobbat kapja. Bálint-nap környékénmegnézhetik a Győri Balett Zorba című előadását, vagy a Jekyll & Hydecímű musicalt, a Győri Nemzeti Színházban. Zséda szerelmes koncertjéreakár páros belépőt is nyerhet nálunk, a Richter Teremben pedig a GyőriFilharmonikus Zenekar ad Valentin napi koncertet Nyári Károly ésSzulák Andrea vendégszereplésével. S ha utána egy kellemes vacsorát iseltöltenének valahol, tucatnyi színvonalas étterem közülválogathatnak.

Meghitt nyugalom

Egy csodás nap még csodásabb befejezése elképzelhetetlen egy meghitt,nyugodt kuckó nélkül. A Hotel Sziesztában pezsgőfürdőt, szaunát istalál, a szálláshely egy csendes belvárosi utcában várja a pihennivágyókat.

Elérhetőségek:

HOTEL SZIESZTA

9023 Győr, Attila utca 41-43.

+36/96/527-443

szieszta@hotelspaar.hu

Győr belvárosában, csendes környezetben, minikonyhával, tévével, telefonnal felszerelt összkomfortos szobával várja vendégeit a Hotel Szieszta.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 26. 15:05, szombat | Belföld

Több a születés, kevesebb a halálozás

Csökkent a természetes fogyás mértéke 2020 első nyolc hónapjában, miután 4,7 százalékkal több gyerek született és 4,4 százalékkal kevesebben haltak meg, mint a múlt év azonos időszakában

2020. Szeptember 26. 13:31, szombat | Belföld

Tizenketten meghaltak, 950-nel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Elhunyt tizenkét beteg, és újabb 950 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu szombaton.

2020. Szeptember 26. 12:01, szombat | Belföld

A koronavírus-fertőzés új mechanizmusát fedezték fel szegedi kutatók

A koronavírus új fertőzési mechanizmusát fedezték fel a szegedi Pharmacoidea Kft. kutatói, ami lehetőséget biztosíthat a kórokozók sejtbe jutásának gátlására - tájékoztatta a cég pénteken az MTI-t.

2020. Szeptember 26. 11:00, szombat | Belföld

Szeptemberben 6,2 százalékkal csökkent az álláskeresők száma

Az álláskeresők száma szeptemberben havi összevetésben 6,2 százalékkal csökkent, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat (NFSZ) nyilvántartásában a szeptemberi zárónapon 323 400 álláskereső szerepelt.