Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2019. Július 11. 07:56, csütörtök | Belföld

Szétdurrant egy Boeing 737-es repülőgép két futóműve, kényszerleszállás Ferihegyen

Szétdurrant egy Boeing 737-es repülőgép két futóműve, kényszerleszállás Ferihegyen

Már a felszállás közben darabokra eshetett a Budapestről Hurghadába induló Boeing 737-400-as gép két futóművének abroncsa - írja az airportal.hu.

A gép egy órányi repülés után fordult vissza, majd landolt ismét Budapesten. Az utasok közül senki nem sérült meg, mentesítő járattal utazahatnak hajnalban Hurghadába.

Visszafordult a cseh Smartwings (Travel Service) 7O 5298 számú Budapest – Hurghada járatát teljesítő repülőgép a Liszt Ferenc Repülőtérre ( korábban Ferihegy) csütörtökön hajnalban, a leszállást követően felfedezték, hogy az egyik főfutómű mindkét gumiabroncsa kidurrant - tette közzé az oldal.

A repülőgép szerdáról csütörtökre virradó éjjel, éjfél körül szállt fel Budapestről, majd körülbelül egy órás repült időt követően, a bulgáriai Plovdiv térségében a személyzet a visszafordulás mellett döntött.

Miután a repülőgép landolt, a Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság tűzoltói vették körül a gépet. A repülőgép még fél órával a leszállást követően, hajnali három órakor sem tudta elhagyni a futópályát.

Az airportal.hu információi szerint a repülőgép egyik főfutóművén mindkét gumiabroncs szétdurrant. A Boeing 737-400-as egyik gumiabroncsa már a budapesti repülőtérről végrehajtott felszálláskor defektet kaphatott, mert a futópályán gumiabroncs darabokat és fémdarabokat találtak.

A portálnak Kurucz László, a Budapest Airport helyettes szóvivője azt mondta, hogy személyi sérülés nem történt, az utasok a futópályán, utaslépcsőkön hagyták el a repülőgépet, mindenki jól van, senki nem kért orvosi ellátást. A cseh Smartwings légitársaság egy másik, mentesítő repülőgépet küld értük és azzal utazhatnak majd Hurghadába, a legfrissebb információk szerint a mentesítő járat 4 óra 40 perckor indult el.

Forrás: origo.hu

Kép: Korábbi fotó- LHBPairside/Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 18. 12:18, csütörtök | Belföld

Megvásárolja a Vodafone az UPC-t

Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a Vodafone csoport 18,4 milliárd euróért megvásárolja a Liberty Global német, cseh, román és magyar leányvállalatát, így a UPC Magyarországot is.

2019. Július 18. 11:45, csütörtök | Belföld

Meghívást kapott A létezés eufóriája, az auschwitz-i túlélő főszereplésével a Locarnói Filmfesztiválra

Szabó Réka A létezés eufóriája című dokumentumfilmje is meghívást kapott az augusztus 9-én kezdődő Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválra; a Tünet Együttes munkáját nyomon követő film a mustra Kritikusok Hete programjában lesz előszö

2019. Július 18. 11:34, csütörtök | Belföld

Vadonatúj utastájékoztatót vezet be a MÁV

Hamarosan megjelennek az online adatokon alapuló utastájékoztatók, így a fővárosi Futárhoz hasonló rendszerben percre pontosan tájékozódhatnak majd az utasok a vonatok indulásáról és érkezéséről.

2019. Július 18. 10:28, csütörtök | Belföld

Minőségi hibákat talált a Nébih a debreceniben

Debreceni húskészítményeket vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a Szupermenta programban. Élelmiszerbiztonsági szempontból a 20 különböző termék mindegyike megfelelt, ám minőségi és jelölési hibák miatt 18