Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 08. 13:34, szerda | Bulvár
Forrás: MTI-V, Fotó: sziget.hu

Sziget - Chemical Brothers, Editors, Tinie Tempah is lesz

Sziget - Chemical Brothers, Editors, Tinie Tempah is lesz

A Chemical Brothers, az Editors, Tinie Tempah, Laidback Luke, Borns és a Boy is fellép az idei Sziget fesztiválon - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

A mínusz egyedik napon, augusztus 10-én szerdán a nagyszínpad programját a Chemical Brothers zárja, amely öt év után tér vissza az óbudai Hajógyári-szigetre. A négyszeres Grammy-díjas elektronikus zenei csapat ezúttal tavaly megjelent lemezét, a Born in the Echoes-t mutatja be élőben.
A brit duó, Tom Rowlands és Ed Simons eddig nyolc stúdióalbumot készített. Eddigi munkásságukból a debütáló CD, az Exit Planet Dust (1995) mellett a Dig Your Own Hole (1997), a Surrender (1999), valamint a Come with Us (2002) számít hivatkozási alapnak nemzetközi könnyűzenei berkekben, utóbbi kettő elképesztő milliós példányszámot produkált és a szupersztárok sorába emelte a zenekart. Az együttes 2004-ben járt először Magyarországon, a mostani lesz az ötödik alkalom. A Chemical Brothershez olyan nagy slágerek fűződnek, mint a Star Guitar, a Hey Boy Hey Girl, az Out of Control, a Setting Sun vagy a Block Rockin' Beats.
Jön a Szigetre az indie/poszt-punk egyik legkarakteresebb zenekara, a szintén brit Editors is, amely 2015-ös In Dream című anyagát mutatja be a közönségnek. A gitárzenét az elektronikával ötvöző együttes is játszott már a Szigeten (2009-ben és 2013-ban), tavaly decemberben a Barba Negra Music Clubban lépett fel.
A kétezres években rendkívül sikeres, többszörös albumlista-vezető, platinalemezes Editors zenéjét sokan az Echo & The Bunnymenéhez vagy a Joy Divisionéhez hasonlítják, mások az amerikai Interpol brit párjaként emlegetik. Hűvös elegancia, távolságtartás, ugyanakkor mély és személyes szövegek, hidegen csengő-bongó szintik, fülbemászó riffek - ezek az Editors védjegyei.
Az idei Sziget nagyszínpadán fog játszani a kétszeres Brit Awards- és egyszeres Ivor Novello-díjas londoni rapper, Tinie Tempah is. Ő az első rap előadó, akinek hat kislemeze a brit lista első helyén debütált. A most bejelentettek listáján szerepel a populáris és progresszív holland electro house mozgalom egyik legismertebb alakja, Laidback Luke, aki a Telekom Arénában fog fellépni.
A mindössze 24 éves amerikai Borns első alkalommal a Sziget A38 sátrában lesz látható Magyarországon, akárcsak az indie-s gitárpopban utazó svájci-német duó, a Boy, amely tavaly megjelent We Were Here című második lemezével érkezik.
Az A38 sátor színpadán ad koncertet továbbá Kasra, Snails, Noisia "Outer Edges", Maduk ft. MC Mota és Wiwek, a Telekom Arénában 2empress, Apster, Blinders, Breathe Caroline, D-Wayne, Fedde Le Grande, Jay Hardway, Las Salinas, Nick Talos, Ravitez, StadiumX, Tujamo, Volt & State és Yves V.

Címkék: Sziget fesztivál

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.