Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Augusztus 14. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Szigorodnak a jogosítványszerzés korhatárai

Szigorodnak a jogosítványszerzés korhatárai

Szigorodnak jövő év elejétől a jogosítványszerzés korhatárai. Ennek értelmében kismotorra már csak 16 évesen, míg nagymotorra 24 éves kortól lehet jogosítványt szerezni. Göbölös Gábor autósiskola-vezető a Kossuth Rádiónak adott interjújában elmondta, a változtatások érettebb motorosokat eredményezhetnek az utakon.

A változások értelmében 2013. január elsejétől Mopedre 14 évesen már nem, csak 16 éves korban lehet jogosítványt szerezni, míg nagymotorra ez a korhatár 24 évre emelkedik, és változások történnek más kategóriákban is – mondta Göbölös Gábor autósiskola-vezető.

A teherautó-vezetői és az ehhez kapcsolódó nehézpótkocsis képzés korhatára 18-ról 21 évre, az autóbuszos képzésé 21-ről 24 évre emelkedik – ismertette. A szakértő szerint a korhatárok emelése egyrészt érettebb motorosokat eredményezhet az utakon, a nagykategóriákban történő szigorítás következményei azonban még megjósolhatatlanok. Mint rámutatott: idáig sokan végezték el ezeket a képzéseket azok közül, akik nem kerültek be a felsőoktatásba, a jogosítvány megszerzése után ugyanakkor el tudtak helyezkedni. Ez a fajta munkahelyteremtés most kitolódik – fogalmazott.

A személygépkocsik esetében nem lesz változás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton