Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2014. Október 14. 09:10, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr/WK

Szíj Melinda kiegyensúlyozottabb, mint valaha

Szíj Melinda kiegyensúlyozottabb, mint valaha

Hétvégén Győrben koncertezett Szíj Melinda, aki különleges énekhangjával, saját dalaival és meglepetés duettekkel lepte meg közönségét. Az énekesnővel beszélgettünk pályafutásáról és élményeiről.

A Megasztár milyen pozitívumot és negatívat adott az életébe?
A Megasztár egy nagyon jó kiindulási pont volt, hiszen nagyon sokan ismerték meg a hangomat a műsor által, de már nem szeretnék vissza tekinteni a múltba. Sokkal inkább foglalkoztat a jelen és a jövőbe szeretnék tekinteni, nem szeretném a múltat firtatni.

Egy éve történt, hogy megvált húsz év után munkahelyétől, most hogy érzi magát az új helyen?
Boldogan mondhatom, hogy nagyon jól érzem magam az új munkahelyemen. Több hónap keresés után sikerült elhelyezkednem jogi asszisztensként, amit nagyon szeretek, korábban is dolgoztam már hat évig ebben a szakmában, így nem teljesen új a dolog, nagyon sok minden visszaköszön.

Mennyire összeegyeztethető az énekléssel?
Igazán komoly kihívás, jelentős erőpróba összeegyeztetni az éneklést a munkámmal. Hiszen most is három hónappal előre be vagyok táblázva, így a hétvégéim sem szabadok, de megfelelő oda figyeléssel, kötött rendszerrel működik mindkét életvitelem. Sokat jelent számomra a párom támogatása is, aki maximálisan mellettem áll és segít.

Mit tekint kiemelkedő sikerének?
Amikor a Győri Balett RózsaSzínház című előadásában léptem fel, a műsor Edith Piaf dalokra épült, komoly lenyomatott hagyott bennem, nem is szeretnék ezzel a stílussal szaktani, sőt bővíteni szeretném a repertoárt Edith Piaf dalokkal. Illetve a közelmúltban volt egy elismerő élményem, Bátonyterenyén Mikrofonpróba címmel létrehoztak egy tehetségkutatót, amelynek zsűrijébe felkért a város vezetősége. Ez egy teljesen új szerepkör volt számomra és megtisztelve éreztem magam, hogy érdemesnek tartották személyemet. Tetszett a rendezvény szelleme is, hiszen ez is bizonyítja, hogy nem csak televíziós show műsorok által lehet csak érvényesülni ebben a szakmában. Jó lenne, ha a jövőben még több helyen, regionális szinten lenne ilyen lehetőség a tehetségeknek, ahol kibontakozhatnak.

Mik a jövőbeli tervei?
Mindenféle képen szeretném folytatni az éneklést a jövőben is, összeegyeztetve a munkámmal. Nagy boldogságot okoz, hogy ilyen sok felkérésem van és Facebook rajongói oldalamat is közel 50 ezer ember követi, ami már nagy felelősség egy előadónak, szeretném kiszolgálni azokat, akik szeretik és hallgatják dalaimat.

Milyen dalok jellemzik most a repertoárt?
Továbbra is hallhatóak lesznek Edith Piaf dalok, amelyek igazán közel állnak hozzám. Emellett természetesen saját dalok is felcsendültek, Neumark Zoltán kíséretében, aki híres szaktekintély, neves színházak zenés darabjainak korrepetitora, zenei vezetője, illetve egyebek közt a Kék madár című mesemusical szerzője. A közönségnek meglepetés duettekkel is készülünk.

Címkék: interjú, Szíj Melinda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.

2024. Május 04. 08:14, szombat | Helyi

Színművészek hívták fel a figyelmet a menhelyi állatokra

A győri állatmenhelyre látogattak a Pincérfrakk utcai cicák című előadás alkotói.

2024. Május 04. 07:15, szombat | Helyi

Ha lopástól félti a biciklijét, kenesse le a rendőrökkel!

Különleges lopásgátló módszert vet be a győri rendőrség: speciális pasztával kenik be a kerékpárokat. Az eljárás mikéntjéről a helyi rendőrség sajtóosztályát kérdeztük.

2024. Május 03. 09:13, péntek | Helyi

Tízezrek az AHFSZ majálisán

Tízezrek látogattak el idén is az Audi Hungária Független Szakszervezet családi napjára.