Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Február 28. 09:12, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Szijjártó Péter: jó hír, hogy a visegrádi négyek hitet tettek az együttműködés folytatása mellett

Szijjártó Péter: jó hír, hogy a visegrádi négyek hitet tettek az együttműködés folytatása mellett

Jó hír Magyarországnak, a nemzeti érdekekkel egybeesik, hogy a visegrádi államok vezetői hitet tettek az együttműködés folytatása mellett -

- emelte ki a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Prágában.

A tárcavezető arról számolt be a cseh-lengyel-magyar-szlovák csúcstalálkozót követően, hogy rendkívül jelentős érdemeket szerzett abban a visegrádi együttműködés, hogy Közép-Európa "erős, szuverén és versenyképes" tudott maradni.

"És pont ezen érdemek miatt sokan ellenérdekeltek is voltak a visegrádi együttműködés folytatásában. Ma valószínűleg sokan várták azt, sokan fogadtak arra, hogy a visegrádi együttműködés többé nem fog létezni" - vélekedett.

"Akik így tettek, azoknak csalódniuk kellett, a miniszterelnökök hitet tettek a visegrádi együttműködés mellett. Ez Magyarország nemzeti érdekeivel abszolút egybeesik, hiszen így a jövőben is együtt tudunk működni azon kérdésekben, amelyek erősítik Magyarországot, erősítik a szuverenitásunkat, erősítik a gazdasági versenyképességünket" - szögezte le.

Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a négy állam így együtt tud működni annak érdekében, hogy "illegális migránsok százezrei ne járkáljanak ide-oda" a területükön.

"Együtt tudunk működni annak érdekében is, hogy megőrizzük a szuverenitásunkat az energiamixünk összeállításában, megőrizzük szuverenitásunkat és versenyképességünket azáltal, hogy mi határozzuk meg, hogy milyen adómértékeket állapítunk meg az országban" - mutatott rá.

"És természetesen mi határozzuk azt meg a jövőben, hogy a gazdáinkat milyen módon védjük meg a silány minőségű gabona beáramlásától Európán kívülről" - tette hozzá.

"Jó hír Magyarországnak, a magyar nemzeti érdekekkel egybeesik az, ami ma történt Prágában" - összegzett a miniszter.

Címkék: szijjártó, V4

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország