Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2017. December 28. 08:25, csütörtök | Belföld

Szilveszterkor tavasz lesz

Szilveszterkor tavasz lesz

Szilveszterkor és újév napján is tavaszias időjárásra számíthatunk.

Pár napja még riogatták a fél országot azzal a meteorológusok, hogy ugyan karácsonykor plusz 10, de szilveszterkor - 10 fok lesz.

Ma, vagyis csütörtökön túlnyomóan borult idő lesz, csupán a Dunától keletre lehet időnként vékonyabb a felhőtakaró. Nyugat felől egyre többfelé ered el az eső, amelyet a Dunántúlon és a főváros környékén késő délutántól havas eső vált fel; a magasabban fekvő helyeken, illetve estefelé már síkvidéken is havazhat – írja a Kiderul.hu. Ugyanakkor délután délen, valamint az ország középső harmadában helyenként zivatar is kialakulhat. A déli, délkeleti szelet többfelé erős, a Kisalföldön és a Dél-Alföldön viharos lökések kísérhetik, majd a szél a Dunántúlon északnyugatira fordul, és továbbra is erős marad. A csúcshőmérséklet 5 és 13 fok között valószínű, de a Dunántúl északi és nyugati részén már délelőtt csökkenni kezd a hőmérséklet. Késő estére 0 és +8 fok közé hűl le a levegő.

December 29-én, holnap szakadozik, vékonyodik, délután nyugat felől csökken a felhőzet, rövid napos időszakok is lehetnek, de északkeleten, keleten estig sok felhő várható. Fokozatosan kelet felé helyeződik a csapadék, estére már csak a Tiszántúlon, északkeleten eshet. Jellemzően eső, havas eső várható, de reggel az északi megyékben síkvidéken is lehet havazás. Az északnyugati szelet napközben sokfelé kísérhetik erős lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű.

December 30-án, szombaton több felé lehet gyenge havazás, akár ónos eső, éjszaka mínusz 1 és mínusz 10 fok is, a maximum hőmérséklet plusz 6 fok lehet.

Aztán szilveszter napján újra kitavaszodik: A nap nagyobb részében erősen felhős vagy borult lesz az ég. Elszórt jelleggel alakulhat ki csapadék, észak felé nagyobb valószínűséggel. A nap első felében északkeleten még havas eső, hó is lehet. A délnyugati szelet többfelé erős lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4 és +3 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 11 fok között várható.

Majd január 1-jén jellemzően erősen felhős idő várható, dél, délkelet felé haladva lehet több napsütés. Csak kisebb csapadék (jellemzően eső, vegyes csapadéknak kicsi az esélye) fordulhat elő, nagyobb eséllyel észak felé haladva. A délnyugati szél nagy területen erős lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

A rá következő két napban is marad a 10 fok környéki napi maximumhőmérséklet.

Forrás: 24.hu

Kép: newscafe.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.