Városlista
2020. július 7, kedd - Appolónia

Hírek

2010. Január 05. 06:30, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Szilveszterkor sem kegyelmezett a H1N1

Szilveszterkor sem kegyelmezett a H1N1

Komoly alapbetegségei voltak annak a három újinfluenzás betegnek, akik szilveszterkor illetve az új év első napjaiban hunytak el a szegedi klinikán. Egy férfi és két nő halt meg - közölte hétfőn a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Al

December 31-én egy nő halt meg, aki krónikus veseelégtelenségben szenvedett. Ezt követően újév napján egy férfi halt bele a kórba, őt halála előtt a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán kezeltek, géppel lélegeztették. A január 3-án elhunyt nőnek is hasonló betegségei voltak, őt szintén II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán kezelték, és ugyancsak lélegeztetni kellett.

Az első H1N1-es beteget 2009. szeptember 30-án vették fel a szegedi klinikára. Azóta 353 embert kezeltek influenzaszerű tünetekkel, közülük 177-nél igazolták, hogy H1N1 fertőzése volt. Most 50 férfit, 41 nőt és 86 gyereket kezelnek az újinfluenza tüneteivel Szegeden, közülük hatan lélegeztetőgépen vannak.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 07. 05:00, kedd | Belföld

Kampány indul az úgynevezett unokázós csalások kivédésére Pest megyében

Bontsa a vonalat! címmel indított kampányt hétfőn a rendőrség Pest megyében az úgynevezett unokázós csalások kivédésére

2020. Július 07. 05:00, kedd | Belföld

Régióközpontot épített Tatán a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Eredményesebben végezheti karitatív munkáját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fejér, Komárom-Esztergom és Veszprém megyében, miután Tatán elkészült a szervezet régióközpontja - tájékoztatta a régióvezető az MTI-t.

2020. Július 06. 17:07, hétfő | Belföld

Százmilliós kampánypénzcsalás miatt emeltek vádat egy házaspár ellen Nyíregyházán

Vádat emelt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség egy házaspár ellen, mert a férj és a feleség a 2014-es országgyűlési választások alkalmával 117 millió forintot elcsalt az általa létrehozott párt állami támogatásából.

2020. Július 06. 14:03, hétfő | Belföld

Egérürülékkel szennyezett élelmiszert talált egy szabolcsi vállalkozásnál a Nébih - VIDEÓ

A Nébih csaknem 236 tonna terméket kivont ki a forgalomból a Tiszavasvári székhelyű Brojlert Kft.-nél.