Városlista
2021. január 23, szombat - Zelma

Hírek

2010. Január 05. 06:30, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Szilveszterkor sem kegyelmezett a H1N1

Szilveszterkor sem kegyelmezett a H1N1

Komoly alapbetegségei voltak annak a három újinfluenzás betegnek, akik szilveszterkor illetve az új év első napjaiban hunytak el a szegedi klinikán. Egy férfi és két nő halt meg - közölte hétfőn a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Al

December 31-én egy nő halt meg, aki krónikus veseelégtelenségben szenvedett. Ezt követően újév napján egy férfi halt bele a kórba, őt halála előtt a II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán kezeltek, géppel lélegeztették. A január 3-án elhunyt nőnek is hasonló betegségei voltak, őt szintén II. sz. Belgyógyászati Klinika és Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztályán kezelték, és ugyancsak lélegeztetni kellett.

Az első H1N1-es beteget 2009. szeptember 30-án vették fel a szegedi klinikára. Azóta 353 embert kezeltek influenzaszerű tünetekkel, közülük 177-nél igazolták, hogy H1N1 fertőzése volt. Most 50 férfit, 41 nőt és 86 gyereket kezelnek az újinfluenza tüneteivel Szegeden, közülük hatan lélegeztetőgépen vannak.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 23. 17:10, szombat | Belföld

Unokázós csalókat fogtak el Győrben

Elfogtak két embert pénteken a Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök úgynevezett unokázós csalás miatt - közölte a rendőrség szombaton a honlapján.

2021. Január 23. 16:09, szombat | Belföld

Az e-kereskedelem csökkenti a kiskereskedelem szén-dioxid lábnyomát

Az online vásárlás a hagyományos kereskedelemhez képest átlag 36 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár - hívta fel a figyelmet egy friss kutatás alapján a Prologis ipari és logisztikai ingatlanvállalat.

2021. Január 23. 14:07, szombat | Belföld

Közel háromszázezer fiatal munkavállalót érint az szja-mentesség

A munkaügyi statisztikák szerint 288 ezer fiatalt érintene a legújabb kormányzati terv, a 25 évesnél fiatalabb munkavállalókat majdan megillető személyijövedelemadó-mentesség

2021. Január 23. 12:03, szombat | Belföld

Kriptovalutával fizető, a darkneten üzletelő dílert lepleztek le Győrben

Darknetes piactérről, azaz az internet láthatatlannak gondolt felületéről árut rendelő drogkereskedőt lepleztek le Győrben a rendőrök.