Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Október 04. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: Metamorfózis Központ

Színek és formák kavalkádja

Színek és formák kavalkádja

Győrben, a Metamorfózis Természetgyógyászati Központban a hétvégén immár második alkalommal került megrendezésre az üvegfestő, pontosabban a Magyar mandala készítő tanfolyam.

A kétnapos oktatáson helyi és a környező országokból érkezett érdeklődőket Sántha Eszter kézműves vezette be az üvegfestés varázslatos világába. A formák szimbolikus jelentésén túl a hallgatók elsajátíthatták a különböző színek és színárnyalatok személyiségünk általi kifejeződését, valamint az ősi magyar szimbólumok jelentését. Az első napon előre elkészített sablonok alapján a résztvevők megtették az első lépéseket az üveg átformálásához vezető úton, és elkészítették életük első mandalájának kontúrvonalait. A délután folyamán aztán ez a fekete festékvonalak által határol, különböző formákat tartalmazó ábra hihetetlen átalakuláson ment keresztül a színek sokaságát felhasználó kezek által. A második nap csendes meditálással kezdődött, melynek során felszínre kerülhetett a tudat legmélyebb rétegeiben rejtőzködő alkotóember, és megszületett a résztvevők első önálló, saját tervezésű mandalája. De valójában mit is jelent ez a szó, hogy mandala?
A szó az ősi indiai szent nyelvből, a szanszkritból származik. Jelentése: kör, ív, körszelet. Más vélemény szerint jelentése az elmével is kapcsolatban áll (manas=elme). Eredetét tekintve leginkább a buddhista tibeti és indiai kultúrához köthető, ahol évezredek óta mai is használják meditációs technikákhoz, gyakorlatokhoz. Felépítését tekintve a mandala szimmetrikus kép, amelynek alapelmei geometrikus formák: kör, négyzet, háromszög és a többi sokszög. A mandalában a kör jelképezi a szellemiséget, a négyzet az anyagi világot, a színek pedig érzelmekkel töltik fel ezeket a területeket.

A kétnapos kurzus az elkészült színesebbnél színesebb és formájukat, alakjukat tekintve rendkívül változatos mandalák elemzésével zárult. A készítők a tanfolyam vezetőjének segítségével megtudhatták, hogy az általuk rajzolt formák milyen jelentéssel bírnak és személyiségük mely területeit jelenítik meg.

Most, hogy saját készítésű első mandalámat nézem elgondolkodom, hogy olyan varázslatos, eddig teljességgel ismeretlen területet fedezhettem fel, amely biztosan megváltoztatja további életemet, és bebizonyította számomra, hogy ha hiszek magamban és a bennem rejlő erőben és elszántságban, az eredmény nem marad el.
A mandala kaput nyit a szellemvilág és a magasabb én között, hogy általa részesei lehessünk a tökéletességnek, és ha a mandala kapcsolatot teremt, akkor a Metamorfózis Természetgyógyászati Központ szintén kapcsolatot nyit az érdeklődök és a jól képzett tanítók , mesterek között.

Várunk szeretettel minden kedves érdeklődőt!


Címkék: Metamorfózis

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 08:10, vasárnap | Helyi

Szent Flórián nap – Nyitott szertárkapuk napja Győrszentivánon

A Nyitott Szertárkapuk Napjára különleges programmal készül a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Április 28. 07:15, vasárnap | Helyi

Eddig ötezren tudták csökkenteni áramszámlájukat napenergia segítségével

Már több mint 5000 nyertes van a Napenergia Plusz programban.