Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Március 26. 10:37, csütörtök | Helyi

Színésznők karanténban: Bátyai Éva

Színésznők karanténban: Bátyai Éva

Színésznő, édesanya, Bátyai Éva, a Győri Nemzeti Színház egykori színésznője a Barátok közt napi sorozatban Harmath Szonja karakterét alakítja. Nyilatkozott portálunknak a jelenleg kialakult helyzetről.

Leálltak a színház előadások, próbák, leállt a Barátok közt napi sorozat forgatása. Hogyan telnek a most kialakult helyzetben a mindennapjaid?

É: Kicsit nyugodtabban, mint eddig! Két kisfiam mellett cseppet sem unalmasak a napjaim, még a négy fal közt is folyton zajlik az élet. Megpróbálom maximálisan kiélvezni és értékelni, hogy most szinte 100%-ban a családomra tudok fókuszálni! Közben azért akad egy-egy öröm munka! Most készültünk el a Don’t Worry be happy c. szám házi karantén változatával amivel egy kis jókedvet szeretnénk vinni a karantén napokba és felhívni a figyelmet az otthon maradás fontosságára és, hogy ezt próbáljuk meg vidáman "viselni"! De fogok még koraszülötteknek is mesélni!

Azt lehet tudni, hogy mennyivel tart előbbre a sorozat, tehát újabb felvétel nélkül most meddig láthatják a sorozatot a rajongók?

É: Én úgy tudom, körülbelül 2,5-3 hónappal vagyunk előrébb szóval remélem még ha a most a kialakult helyzet miatt esetleg kicsit hosszabb szünetet is kell tartanunk, akkor sem fog az ország Barátok közt nélkül maradni egy napra sem!

Forrás: Barátok közt

Hogy telt a kialakult járványhelyzet miatti utolsó forgatási napotok?

É: Az utolsó forgatási napok szerencsére ugyanolyan jókedvűen teltek, mint úgy általában de szigorúbb higiéniai feltételek mellet. Az épületben több ponton helyeztek el kézfertőtlenítőket, aki tehette maszkban járt és folyamatosan takarították az épületet. Kicsit furcsa érzés is volt amikor be mentünk a stúdióba és rajtunk, színészeken kívül mindenki gumikesztyűben, maszkban dolgozott, mintha valami kísérlet részesei lettünk volna, de szerencsére még ezen is jókat tudtunk nevetni és jó volt a tudat, hogy így vigyáznak ránk.

Forrás: Barátok közt - Bátyai Éva, háttal: Papp Barbara

Győri évek

Hogyan emlékszel vissza a Győrben töltött évekre, mit adott Neked a Győri Nemzeti Színház?

É: Mindig nagyon jó szívvel gondolok vissza a Győri évekre! Nagyon szép időszak volt és szerencsére születtek, mind a mai napig tartó barátságaim is. Nagyon nagyon sok szép emlék és szerep köt a színházhoz és a városhoz is! Most tavaszra terveztem is, hogy ellátogatok Győrbe pár napra. Szerettem volna megnézni egy-két előadást és eltölteni kis időt az ott élő barátaimmal de sajnos ezt most úgy néz ki, hogy el kell napoljam!

Bátyai Éva, Nagy Balázs az Anconai szerelmesekben a Győri Nemzeti Színházban - Forrás: bendaivan.hu

Bátyai Éva, Járai Máté, Bartha Alexandra a Kabaré című előadásban a Győri Nemzeti Színházban - Forrás: kisalfold.hu

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Barátok közt; kisalfold.hu; bendaivan.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense