Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2020. Március 25. 09:30, szerda | Helyi

Színésznők karanténban: Sík Frida is üzent

Színésznők karanténban: Sík Frida is üzent

Sík Frida, a Győri Nemzeti Színház színésznője, édesanya nyilatkozott, aki most kisfiával tölt minden percet.

"Én egy pozitív ember vagyok. Minden okkal történik" - vallja Sík Frida.

"Próbálom a lehető legtöbbet kihozni ebből a helyzetből is. Minden pillanatot igyekszem megélni a kisfiammal, akivel töltjük egymást és aki a napokban így fogalmazott: „nem baj, hogy nincs ovi, mert legalább egész nap együtt vagyunk.” És én pont ezt érzem." Most ennek van itt az ideje. Most ennek valamiért úgy kellett alakulnia, hogy a felgyorsult, rohanó világban kicsit lecsendesüljünk és megérezzük az „együtt” erejét. Azt gondolom, ha ennek a borzalomnak vége, mindenki kicsit jobban fog hinni az „együtt” erejében és abban, hogy a pillanatokat megélni érdemes és nem kipipálni. Ugyan nem személyesen, de olyan emberekkel beszéltem az elmúlt napokban telefonon, akikre több időt szeretnék szánni a későbbiekben is, mert bizony idő hiányában sokszor szorult háttérbe olyan érték, amiknek inkább előtérben van helye" - meséli a Győri Nemzeti Színház színésznője, majd hozzátette:

"A színház persze nagyon hiányzik. A kollégákkal is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, erősítjük egymást, hiszen a Győri Nemzeti Színház a második otthonunk. Sokszor elérzékenyülök a közösségi oldalakon alakuló összetartáson is. Alkotó emberek vagyunk, így én is igyekszem hozzáadni a mindennapokhoz. Kisfiam altatása után sokat olvasok, verselek, énekelek és egy-egy érzést, emléket, bennem lévő gondolatot megerősítésképpen közzé is teszek, hiszen az orvosok felesküdtek arra, hogy fizikailag gyógyítanak, mi viszont hivatásunk szerint a lelkeket ápoljuk. Kötelességemnek érzem ebben a helyzetben is képviselni azt, ami vagyok, amit gondolok és amiért esetleg a nézők hálásabbak, mint valaha.
"Itt szeretném megemlíteni, hogy aki értünk bármilyen formában jelenleg is dolgozik, és akik otthonról is igyekeznek valamilyen módon erőt adni a kialakult helyzetben, azokat imámba foglalom és hálát adok értük! Érted is, Dani!"
- tette hozzá a színésznő.

Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotó: Győri Nemzeti Színház - Fehér Alexandra

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 15. 14:37, szerda | Helyi

ATI- Ahol nem csak egy jogosítványt kapsz!

Mindannyian tudjuk, hogy a jogosítvány megszerzése egy életre szól. Nem csak a vezetés, mint tevékenység a lényeg, hanem hogy a felelősségtudat és az élmény együttesen legyen jelen már a tanulás folyamatában is.

2021. Szeptember 10. 18:05, péntek | Helyi

Kazán számítási kisokos

Ha kazánvásárlás előtt állunk, legtöbben rákeresünk az interneten a legfőbb tulajdonságokra a döntés megkönnyítése érdekében.

2021. Július 11. 12:16, vasárnap | Helyi

Infót keresel a külföldi továbbtanuláshoz?

Sok forrásból érhető el a külföldi továbbtanulást segítő információ, de az Euroexam.org oldalon nem csak hasznos információkat találsz, hanem egy olyan programot is, ami segít a felvételire való sikeres felkészülésben is

2021. Július 11. 12:12, vasárnap | Helyi

Kiadó albérletek és a nyári uborkaszezon

A nyári hónapokban kicsit megáll az élet, sokan töltik jól megérdemelt pihenésüket és beköszönt az uborkaszezon. Persze nem mindenütt, hiszen például az ingatlanpiacon folyamatos a pörgés.