Városlista
2021. január 19, kedd - Sára

Hírek

2018. Március 07. 11:32, szerda | Bulvár

Szinetár Dóra mélyen hisz a Dévény-módszerben, azzal segítene gyermekén

Szinetár Dóra mélyen hisz a Dévény-módszerben, azzal segítene gyermekén

A Dévény Anna-féle manuálterápiával segítené Down-szindrómával született gyermeke fejlődését Szinetár Dóra - többek között ez is kiderül a Nők Lapja Egészség márciusi számában megjelenő interjúban.

Szeptember végén adott életet harmadik gyermekének Szinetár Dóra, néhány napra rá pedig kiderült: Benjaminnál enyhe fokú Down-szindrómát állapítottak meg. A 21-es kromoszóma jelenléte befolyásolja a magzat fejlődését, a későbbiekben pedig jellegzetes külső jegyekkel és változó súlyosságú értelmi fogyatékossággal jár. A színésznő a Nők Lapja Egészség márciusi számában beszélt a kicsi születéséről és az elmúlt hónapok kihívásairól.

Mivel előzetesen nem végeztette el a szűréseket, a Down-szindrómára is csak a születést követően derült fény. "Vannak, akik amikor megkapnak egy ilyen diagnózist - de legyen szó születéskori agyvérzésről, oxigénhiányról, bármiféle sérülésről -, úgy vannak vele, hogy ez egy adottság, amivel élni kell. Ezen belül az egyikük ajándékként fogja fel, a másikuk pedig egy életen át szenved ettől. Aztán vannak azok, akik meg azt mondják, hogy ez egy alaphelyzet, amiből kiindulunk, és kezdünk vele valamit. Megoldásokat keresnek, és elindulnak az általuk kijelölt úton." - mondta a színésznő.

Az ismertségnek köszönhetően rajongók és Down-szindrómásat nevelő szülők százai árasztották el tanácsaikkal a színésznőt, aki azóta is alig győzi fogadni a leveleket. Persze maga is igyekezett a lehető legjobban elmélyedni a témában, hogy gyermeke számára a legjobb fejlődési módokat biztosíthassa. "Benji egyetlen problémája, hogy enyhén hipotón. Ez gyenge izomtónust jelent, amit ha korán elkezdenek fejleszteni, tökéletesen korrigálható" - mondta el az interjúban. Erre kétféle mód van itthon, az úgynevezett "katonamódszer" és a Dévény Anna-féle manuálterápia.

Miben és hogyan tud segíteni a Dévény-módszer? KATTINTS IDE:

https://www.hazipatika.com/napi_egeszseg/mozgasszervi_betegsegek/cikkek/miben_es_hogyan_tud_segiteni_a_deveny-modszer/20150410161701

"A katonamódszert alkalmazó doktornő az első pillanatban közölte velem, hogy a gyerek egy dobozban van. Ők megvizsgálják, ha minden rendben, és a doboz tetején van, akkor nincs sok teendő. Ha az alján, akkor felhozzák a tetejére, de abból a dobozból ember ki nem veszi. Mélyen hiszem, hogy a Dévény-módszer csodája a kezelők személyiségében is rejlik." - mondta el Szinetár Dóra. Benjamin fejlődését a Cseppek Házának gyógytornászai és gyógypedagógusai is segítették.

A teljes interjú a Nők Lapja Egészség márciusi számában olvasható.

Forrás: hazipatika.com

Fotó: Nők Lapja Egészség/Rózsa Erika

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 19. 11:00, kedd | Bulvár

Gal Gadot főszereplésével készül kémthriller a Netflixnek

A Netflix szerezte meg a Heart of Stone című kémthriller forgalmazási jogait, amelynek főszerepét az izraeli filmcsillag, Gal Gadot játssza - osztotta meg értesülését a deadline.com hollywoodi hírportál.

2021. Január 16. 18:06, szombat | Bulvár

Húszéves a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja

Megalakulásának 20. évfordulóját ünnepli pénteken a mindenki által szabadon szerkeszthető online világenciklopédia, a Wikipédia, a világ hetedik leglátogatottabb honlapja.

2021. Január 16. 17:02, szombat | Bulvár

A hermelin lett az év emlőse

A hermelint választotta 2021-ben az év emlősének a Vadonleső program, amelyet az Agrárminisztérium (AM) és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet a Magyar Természettudományi Múzeum közreműködésével.

2021. Január 16. 08:48, szombat | Bulvár

Emma Thompson is szerepel a Netflixnél készülő musicalben

Az Oscar-díjas Emma Thompson és Alisha Weir is szerepel a Roald Dahl Matilda, a kiskorú boszorkány című regénye nyomán a Netflix számára készülő musicalfilmben.