Városlista
2020. február 20, csütörtök - Álmos

Hírek

2019. Október 07. 20:12, hétfő | Helyi

Színház Árnics Katalin emlékére

Színház Árnics Katalin emlékére

Hétfőn délután adta elő a Baltazár Színház, Vörös István: Az üstökös című előadását Győrben, a Vaskakas Művészeti Központban, Árnics Katalin gyógypedagógus emlékére.

"A történet középpontjában egy 16 éves kamaszlány áll, akit az osztálytársai kiközösítenek, csak azért, mert a világot a maga teljességében látja és ezt ki is fejezi nyers őszinteséggel, ami meghökkenti a környezetét. Kilóg a közösségből és ezért bántják...."

Az eseményt a Magyar Vöröskereszt Autista Gyermekeket segítő Alapszervezete hívta le Győrbe, Árnics Katalin emlékének adózva.

"Az Üstökös zenés önvizsgálat - nem csak kamaszoknak" című előadás szerzője, Vörös István, aki 2002 óta rendszeresen ír színdarabot a társulat számára. A rendezésére Elek Dóra, a társulat vezetője ismét Kováts Krisztát kérte fel.


Alkotók:
Zeneszerző: Schneider Zoltán Rendező: Kováts Kriszta
Rendező munkatársai: Mudráninecz Éva, Horváth Szilvia
Díszlet- és jelmeztervező: Ruttka Andrea Fénytervező: Mudráninecz János
Smink-Haj: Nagy Réka
Grafikai tervező: Hübner Dorka

Szereplők:
a Baltazár Színház színészei: Erdős Balázs, Fehér Dániel, Keresztes Anna, Kocsi Zsófia, Kovács Anna, Kovács Veronika, Medetz Attila, Pátkai Andrea, Rafael Erzsébet, Szilvásy Márton, Vörös Ferenc
zenészek: Szőke Zsolt (gitár), Perger Guszty (ütőhangszerek)

"Olyasvalakit kerestünk, aki ezt a másságot úgy tudja megjeleníteni minden érdeklődő számára, beleértve orvost, olyan szakembert, aki gyógypedagógiai hallgatóként, vagy már szakemberként a mindennapi életben dolgozik, vagy a család számára, hogy hiteles legyen ez a másság, hogy ezzel is lehet együtt élni. A fő célunk ezzel az, hogy valamilyen mássággal élők felé is - autizmus, akár Down- kor - sikerüljön a társadalomban megtalálni az elfogadást. Megmutatni azt, hogy el lehet fogadni és lehet ezzel együtt élni. Értékes emberek azok is, akik kicsit különcek, különböznek a mindennapi emberektől." - mesélte portálunknak Kun Szilvia- a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron megyei igazgatója.

"A Baltazár Színház társulatának munkáját már ismerte Kati. Több, mint tíz éve működő társulat. Kati volt az, aki megmondta, hogy ez a darab és ez a társulat az, aki ezt legjobban meg tudja eleveníteni és érthetővé tudja tenni a szinpadon mindenki számára. A felkérés adott volt, eddig kellett várnunk, mert az Autizmus Viilág napja az áprilisban volt és a színtársulat is be volt már táblázva, a nyár pedig nem volt megfelelő, hogy ilyen eseményt rendezzünk. Mostanra valósulhatott meg ez az álom, de mi ezt az időpontot már tavasszal tudtuk, hogy októberben lesz." - tette hozzá

Hangsúlyozta: "Az első meghívás még Kati hívása volt a szintársulat felé, akik el is fogadták a felkérést. Kati álmát tovább visszük, valósággá formáljuk. A főbb cél az, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy minden emberben van olyan érték, amit nem látunk, vagy nem akarunk látni, mert éppen el vagyunk foglalva a mindennapos rutin dolgokkal. Ha egy kicsit odafigyelünk egymásra, akkor ebből egy szép közösséget, szép csoportot, szép kapcsolatokat lehet kihozni."


Szerkesztette: Csobay Dániel

Fotók: Csobay Dániel fotográfus

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 20. 11:00, csütörtök | Helyi

Győrben is vár a Tavaszi Fesztivál

Március 15-én, nemzeti ünnepünkön kezdődik Győr szezonnyitó összművészeti fesztiválja a Győri Tavaszi Fesztivál. Keretében koncertek, előadások, gyermekprogramok, kiállítások várják az érdeklődőket.

2020. Február 18. 17:20, kedd | Helyi

Megrázó tragédia: Agyvérzést kapott, Győrben lett rosszul a Pokolgép frontembere

A Pokolgép frontembere, Tóth Attila, aki a Madách Színházban is szerepet vállal, a teátrum egyik fellépésén, Győrben lett rosszul. Kórházba szállították, azóta itt gyógyul.

2020. Február 18. 08:14, kedd | Helyi

Idegenvezetők Világnapjára készül a GyereGyőrbe csapata - Még zajlik a Regisztráció!

Magyarországon február 23-án, az Idegenvezetők Világnapján igyenes programokat kínálnak, ezt vállalta magára Győrben 14 és 17 óra között a GyereGyőrbe Tematikus városnézések és Élményprogramok idegenvezetői csapata.

2020. Február 18. 06:31, kedd | Helyi

Mivel lepj meg egy kamasz lányt?

Kevés nehezebb dolgot tudunk elképzelni, mint ajándékot választani egy kamasz lánynak. Te is így vagy ezzel? Ha neked sem sikerült még megtalálni az ideális ötleteket, akkor maradj velünk és olvasd el tippjeinket!