Városlista
2020. február 22, szombat - Gerzson

Hírek

2019. Szeptember 06. 14:22, péntek | Belföld

Színpadra vitte Czibor Zoltán életét a Magyarock Dalszínház

Színpadra vitte Czibor Zoltán életét a Magyarock Dalszínház

A Magyarock Dalszínház bemutatta az Aranycsapat balszélsőjéről szóló, Czibor, a rongylábú című musicalt, amely mitől volt nagy a magyar labdarúgás.

A Magyarock Dalszínház mindig törekszik arra, hogy a saját szerzeményeiben megjelenjen a magyar történelem, illetve az a lokálpatrióta szemlélet, amelynek eredménye többek között az Aranyember, a Fehérlaposok vagy a Klapka című művek. Emellett olyan darabokat is készítenek, amelyek Komáromhoz vagy a szűkebb hazánkhoz köthetők.

"Ebbe a sorba beleillik Komárom jelenleg egyetlen olimpiai bajnoka, Czibor Zoltán, akiről tudjuk, hogy Kaposváron született, de komáromi család tagja és egyéves korától városunkban élt" mondta Vizeli Csaba rendező.

A darab írója és rendezője hozzátette: újra beleásta magát a régi történetekbe. Vizeli Csaba úgy fogalmazott, hogy ez a drámai, de egyben nagyon megható és hatalmas hazaszeretettel átszőtt élettörténet színpadra kívánkozott. Kitért arra is, hogy a Czibor 90 emlékév kiindulópontja ez a darab volt.

"Kevesen tudják, de még nem született színpadi mű az Aranycsapat egyik tagjáról sem. Ezzel az előadással azonban olyan generációkat is meg lehet szólítani, amelyek esetlegesen nem is olvasnának róluk, de hallottak arról, hogy volt egy Aranycsapat, de ennél többet nem tudnak róla" – tette hozzá Vizeli Csaba.

A rendező elmondta: egyebek közt szó esik arról a darabban, hogyan jutott fel egy vidéki fiú egy éven belül a Ferencvárosba és lett válogatott játékos, emellett családi történetek is megelevenednek, valamint nyomon követhető életének alakulása is. Kiemelte, Bakó Gábor koreográfussal vitték színpadra a musicalt, amelynek zenéje Pécsváradi Zoltánnak köszönhető.

Bozsik Péter volt szövetségi kapitány az előadás után úgy fogalmazott, hogy ezt a darabot minden magyar fiatal futballistának látni kell, hiszen megtanulható belőle az, amitől az ’50-es években nagy volt a magyar labdarúgás. Vizeli Csaba elmondta, hogy dr. Molnár Attila polgármesterrel közösen szeretnék, ha minden komáromi diák megismerné Czibor Zoltán életét és elért eredményeit. A darabot az ország több pontján is bemutatják, például Budapesten és Kaposváron is.

Szereplők:

Vizeli Csaba elmondta, hogy Czibor Zoltánt Török Tamás személyében találták meg, aki teljes átéléssel és maximális odaadással adta vissza a legendás labdarúgót. Emellett volt egy másik főszereplő, Mészáros Árpád Zsolt is, az író, akiben benne van egy kicsit mindenki, aki írt Zoli bácsiról. Ők ketten vitték végig a történetet, de mellettük színpadra lépett többek közt Laklóth Aladár, Kuczmann Ágnes, Háda János, Bardóczy Attila. De említhetjük Balogh Gábort is, aki Puskás Öcsit, vagy éppen Tihanyi Dánielt, aki Kocsis Sándort alakította. Gerdesits Ferenc Czibor édesapja volt a műben.

Forrás: kemma.hu

Fotó: Havasi Melinda

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 21. 20:42, péntek | Belföld

Halálos kamionbaleset történt az M5-ös autópályán Újhartyánnál, a kamion sofőrje meghalt

Elhunyt a vezetője annak a kamionnak, amely az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán Újhartyánnál felborult péntek délután – mondta Vattayné Székely Noémi, az ORFK sajtóügyeletese az MTI-nek.

2020. Február 21. 19:10, péntek | Belföld

Életveszélyes készítményt reklámoznak a neten

Olyan készítményt árulnak az internetek szív- és érrendszeri megbetegedések kezelésére, amelynek alkalmazása akár életveszélyes állapotot is okozhat - közölte a Magyar Kardiológusok Társasága pénteken az MTI-vel.

2020. Február 21. 18:07, péntek | Belföld

Elítélték a betegét félreintubáló altatóorvost

Jogerősen egy év két hónap, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Nyíregyházi Törvényszék pénteken azt az altatóorvost,

2020. Február 21. 17:13, péntek | Belföld

Öltönyben mentett életet egy mentős

Az Országos Mentőszolgálat Operatív főosztályának vezetője pénteken a Teréz körúton szolgálati autójával közlekedett, amikor a Szív City közösségi életmentő applikáción keresztül ő is riasztást kapott, miszerint pár száz méte