Városlista
2020. június 7, vasárnap - Róbert

Hírek

2019. Szeptember 06. 14:22, péntek | Belföld

Színpadra vitte Czibor Zoltán életét a Magyarock Dalszínház

Színpadra vitte Czibor Zoltán életét a Magyarock Dalszínház

A Magyarock Dalszínház bemutatta az Aranycsapat balszélsőjéről szóló, Czibor, a rongylábú című musicalt, amely mitől volt nagy a magyar labdarúgás.

A Magyarock Dalszínház mindig törekszik arra, hogy a saját szerzeményeiben megjelenjen a magyar történelem, illetve az a lokálpatrióta szemlélet, amelynek eredménye többek között az Aranyember, a Fehérlaposok vagy a Klapka című művek. Emellett olyan darabokat is készítenek, amelyek Komáromhoz vagy a szűkebb hazánkhoz köthetők.

"Ebbe a sorba beleillik Komárom jelenleg egyetlen olimpiai bajnoka, Czibor Zoltán, akiről tudjuk, hogy Kaposváron született, de komáromi család tagja és egyéves korától városunkban élt" mondta Vizeli Csaba rendező.

A darab írója és rendezője hozzátette: újra beleásta magát a régi történetekbe. Vizeli Csaba úgy fogalmazott, hogy ez a drámai, de egyben nagyon megható és hatalmas hazaszeretettel átszőtt élettörténet színpadra kívánkozott. Kitért arra is, hogy a Czibor 90 emlékév kiindulópontja ez a darab volt.

"Kevesen tudják, de még nem született színpadi mű az Aranycsapat egyik tagjáról sem. Ezzel az előadással azonban olyan generációkat is meg lehet szólítani, amelyek esetlegesen nem is olvasnának róluk, de hallottak arról, hogy volt egy Aranycsapat, de ennél többet nem tudnak róla" – tette hozzá Vizeli Csaba.

A rendező elmondta: egyebek közt szó esik arról a darabban, hogyan jutott fel egy vidéki fiú egy éven belül a Ferencvárosba és lett válogatott játékos, emellett családi történetek is megelevenednek, valamint nyomon követhető életének alakulása is. Kiemelte, Bakó Gábor koreográfussal vitték színpadra a musicalt, amelynek zenéje Pécsváradi Zoltánnak köszönhető.

Bozsik Péter volt szövetségi kapitány az előadás után úgy fogalmazott, hogy ezt a darabot minden magyar fiatal futballistának látni kell, hiszen megtanulható belőle az, amitől az ’50-es években nagy volt a magyar labdarúgás. Vizeli Csaba elmondta, hogy dr. Molnár Attila polgármesterrel közösen szeretnék, ha minden komáromi diák megismerné Czibor Zoltán életét és elért eredményeit. A darabot az ország több pontján is bemutatják, például Budapesten és Kaposváron is.

Szereplők:

Vizeli Csaba elmondta, hogy Czibor Zoltánt Török Tamás személyében találták meg, aki teljes átéléssel és maximális odaadással adta vissza a legendás labdarúgót. Emellett volt egy másik főszereplő, Mészáros Árpád Zsolt is, az író, akiben benne van egy kicsit mindenki, aki írt Zoli bácsiról. Ők ketten vitték végig a történetet, de mellettük színpadra lépett többek közt Laklóth Aladár, Kuczmann Ágnes, Háda János, Bardóczy Attila. De említhetjük Balogh Gábort is, aki Puskás Öcsit, vagy éppen Tihanyi Dánielt, aki Kocsis Sándort alakította. Gerdesits Ferenc Czibor édesapja volt a műben.

Forrás: kemma.hu

Fotó: Havasi Melinda

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 19:00, szombat | Belföld

Droglabort számolt fel a rendőrség Tordason

Droglabort számolt fel a rendőrség a Fejér megyei Tordason. A rendőrök egy családi házból állítottak elő egy szerb és két magyar állampolgárt, akit jelentős mennyiségű kábítószerrel történő kereskedelemmel gyanúsítanak

2020. Június 06. 18:48, szombat | Belföld

Vasárnap országszerte heves esőzések várhatók

Vasárnap országszerte heves esőzések várhatók.

2020. Június 06. 15:00, szombat | Belföld

Koronavírus - Szijjártó: vasárnaptól megszűnnek a korlátozások a Magyarország és Németország közötti személyforgalomban

Németországban a járványkezelés eredményesnek bizonyult, ez pedig megadja a lehetőséget arra, hogy a kormány megszüntesse a személyforgalomra vonatkozó korlátozásokat

2020. Június 06. 14:50, szombat | Belföld

Magyar Nemzet - Tállai András: illetékmentes lehet a testvérek közötti vagyonmozgás

A jövőben nem kellene illetéket fizetni a testvérek közötti ajándékozás és öröklés után. Az illetékszabályok megváltoztatását indítványozó kormánypárti javaslat május végén került a törvényhozás elé