Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2019. Március 20. 16:02, szerda | Belföld

Szívszorító film készült a Down Világnapra egy magyar stúdió által

Szívszorító film készült a Down Világnapra egy magyar stúdió által

Megható kisfilmet készített egy magyar kreatív stúdió a Down-szindróma közelgő világnapja alkalmából.

Az Umbrella az olasz CoorDown szervezet által elindított „Reasons To Celebrate" globális figyelemfelhívó kampányának támogatására készítette a filmet több ügynökséggel és szervezettel együttműködésben.

A videóban három, március 21-én ünnepelt eseményt mutatnak be, és egy negyediket, a Down Világnapot, amikor a készítők szerint nincs ok az ünneplésre. Legalábbis addig, amíg a Down-szindrómások számára nem biztosítottak az egyenlő esélyek az élet minden területén.

"Svájci partnerünk, a GOSH keresett meg bennünket a projekttel, amire mi a rendelkezésre álló extrém rövid idő ellenére is gondolkodás nélkül igent mondtunk. Úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan ügy, ami miatt érdemes kiállni, és teljes szívvel támogatni tudjuk" – mondta el a Szeretlek Magyarország hírportálnak Hidvégi Zoltán, az Umbrella ügyvezető igazgatója.

Az első Down-napot 2006-ban tartották Svájcban, majd az ENSZ 2011. november 10-én tartott plenáris ülésén elfogadta, hogy 2012-től március 21.-e hivatalosan is a Down-szindróma világnapja legyen.

Ezen a napon 2009 óta a Rejtett Kincsek Down Egyesület kezdeményezésére Magyarországon is szerveznek eseményeket. Az egyesület közleménye szerint március 21-én az emberek világszerte vidám, felemás zoknit húznak, hogy így fejezzék ki támogatásukat.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.