Városlista
2020. szeptember 25, péntek - Eufrozina

Hírek

2019. Március 20. 16:02, szerda | Belföld

Szívszorító film készült a Down Világnapra egy magyar stúdió által

Szívszorító film készült a Down Világnapra egy magyar stúdió által

Megható kisfilmet készített egy magyar kreatív stúdió a Down-szindróma közelgő világnapja alkalmából.

Az Umbrella az olasz CoorDown szervezet által elindított „Reasons To Celebrate" globális figyelemfelhívó kampányának támogatására készítette a filmet több ügynökséggel és szervezettel együttműködésben.

A videóban három, március 21-én ünnepelt eseményt mutatnak be, és egy negyediket, a Down Világnapot, amikor a készítők szerint nincs ok az ünneplésre. Legalábbis addig, amíg a Down-szindrómások számára nem biztosítottak az egyenlő esélyek az élet minden területén.

"Svájci partnerünk, a GOSH keresett meg bennünket a projekttel, amire mi a rendelkezésre álló extrém rövid idő ellenére is gondolkodás nélkül igent mondtunk. Úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan ügy, ami miatt érdemes kiállni, és teljes szívvel támogatni tudjuk" – mondta el a Szeretlek Magyarország hírportálnak Hidvégi Zoltán, az Umbrella ügyvezető igazgatója.

Az első Down-napot 2006-ban tartották Svájcban, majd az ENSZ 2011. november 10-én tartott plenáris ülésén elfogadta, hogy 2012-től március 21.-e hivatalosan is a Down-szindróma világnapja legyen.

Ezen a napon 2009 óta a Rejtett Kincsek Down Egyesület kezdeményezésére Magyarországon is szerveznek eseményeket. Az egyesület közleménye szerint március 21-én az emberek világszerte vidám, felemás zoknit húznak, hogy így fejezzék ki támogatásukat.

Forrás: origo.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 25. 09:01, péntek | Belföld

Életét vesztette egy villamoskocsik között átmászó férfi Budapesten

Másfél kilométeren keresztül vonszolt magával egy villamos egy férfit, aki a jármű alá esett, amikor két szerelvény között megpróbált átmászni

2020. Szeptember 25. 08:16, péntek | Belföld

Zivatarveszély miatt adott ki figyelmeztetéseket a meteorológiai szolgálat

Többfelé heves zivatarokkal, valamint nagy mennyiségű csapadékkal érkezik a hidegfront pénteken.

2020. Szeptember 25. 08:02, péntek | Belföld

Világszenzáció! Azonosították az első magyarországi dinoszaurusztojás-leletet

A pár centiméteres, ovális alakú, különös felülettel rendelkező tojásmaradvány az iharkúti ásatások során került elő, és vélhetően egy kistermetű ragadozó dinoszaurusztól származott;

2020. Szeptember 25. 06:00, péntek | Belföld

Még egy hétig lehet visszaigényelni a külföldi áfát

Egy hetük maradt az általános forgalmi adó (áfa) levonására jogosult hazai vállalkozásoknak arra, hogy benyújtsák a külföldi áfa visszaigénylésére vonatkozó visszatérítési kérelmeiket