Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Január 09. 10:20, csütörtök | Belföld

Szmogriadó Miskolcon

Szmogriadó Miskolcon

Romlik a levegő minősége Miskolc fölött, a szálló por koncentrációja átlépte a tájékoztatási küszöbértéket, ezért Veres Pál polgármester csütörtökön elrendelte a füstködriadó tájékoztatási fokozatát - közölte a polgármes

Az automatikus mérőállomásokon a szálló por (PM10) koncentrációja túllépte a tájékoztatási küszöbértéket, és az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a levegőminőség további romlása várható a következő napokban.

A polgármester arra kéri a miskolciakat, hogy lehetőleg ne használják személyautójukat, főleg a dízelüzeműeket, utazzanak inkább autóbusszal, villamossal, ne égessenek hulladékot, műanyagot, és ha lehetséges, mérsékeljék a szén-, és olajtüzelésű fűtőberendezések használatát. Tilos bármilyen nyílt téri égetés.

A levegő szennyezettsége a késő délutáni, esti, éjjeli órákban a legmagasabb, ekkor kerülni kell a szabadban tartózkodást, a szellőztetést.

Forrás: origo.hu

Kép: Illusztráció -MTI/Balázs Attila

Címkék: miskolc, szmog, Szmogriadó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.