Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Február 25. 09:15, péntek | Helyi
Forrás: Nyugathír

Szócska Győrben: "Jövőre kell felállnia a nagytérségi kórházi rendszernek!"

Szócska Győrben: "Jövőre kell felállnia a nagytérségi kórházi rendszernek!"

Nyugat-Magyarországon természetes munkamegosztás alakult ki a kórházak között, ezeket a folyamatokat kell az egész egészségügyi rendszerben érvényesíteni - mondta a szakállamtitkár Győrben. Szócska Miklós megyei közigazgatási, politik

Az államtitkár kifejtette, hogy a nagytérségi központokban lévő intézmények esetében sem koncentrálódna minden ellátás egy helyre. A lényeg, hogy egy, másfél milliós lakosságnak legyen megfelelő ellátása, ezt szeretnék most megszervezni.

Szócska Miklós szerint a kormány nem zárkózik el attól, hogy tárgyaljon a megyei kórházfenntartókkal az állami szerepvállalás kibővítéséről.

"Ha állami, akkor arról kell gondoskodni, hogy hogyan fér hozzá a közösség a döntésekhez. Ha önkormányzati, akkor arról kell gondoskodni, hogy miként tudja az állam megszervezni az ellátást. Itt egy funkcionális együttműködés van a megyei vezetők, és a minisztérium között, úgyhogy egy konstruktív munka zajlik jelenleg is."

- A nagytérségi kórházi rendszer mikorra állhat fel?

- "Jövőre fel kell állnia ennek. A progresszív ellátórendszernek fel kell állnia a jövő évre."

A területi kijelölésekkel, és a térségek meghatározásával kapcsolatban a következőket mondta:

"A javaslatok minket is újragondolásra késztetnek, tehát senkit attól, hogyha földrajzi elhelyezkedése valami szakmai lehetőséget, fejlődési lehetőség kínál számára, nem kívánunk megfosztani. Ha vannak olyan jó ötletek, vannak olyan természetes vonzáskörzetek, természetes beteg utak, itt a megyét érintően például Bábolna környékéről fekvőbeteg-ellátásban Győrbe gravitálnak, nem Tatabányára, Pápáról észak-nyugatra jönnek, nem dél-keletre, Veszprémbe, tehát látjuk ezeket a betegmozgásokat, és ezeknek a mentén próbáljuk kialakítani a természetes vonzáskörzeteket. Nem akarjuk megerőszakolni az ország lakosságát, hanem úgy próbáljuk belőni a szolgáltató rendszert, hogy az a szükségleteket szolgálja. Aztán vannak olyan dolgok, amiből az országnak csak egy lesz, mert nem éri meg fenntartani a kapacitásokat, mert oly kevés az esetszám mondjuk szív-transzplantációból kevés helyen lesznek majd beavatkozások."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.

2024. Május 16. 08:13, csütörtök | Helyi

Kollégánk, Meronka Péter – Gyulai István díjat kapott! Büszkék vagyunk rá!

A Gyulai István díj, a sportújságírás teteje hazánkban! Idén ezt a mi kollégánk, Meronka Péter vehette át Gyulán!

2024. Május 16. 07:19, csütörtök | Helyi

Szőlészek figyelem!

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a szőlő-szaporítóanyagok előállításával és forgalmazásával foglalkozók figyelmét, hogy a tevékenységük bejelentésének határideje 2024. május 20.

2024. Május 15. 10:31, szerda | Helyi

Győr legfinomabb kakaós csigáját kerestük – Megtaláltuk!

Kétféle ember van a világon: van aki tekeri, van aki harapja a kakaós csigát. Akár harapod, akár tekered a Bedő Pékség csigáját, egy problémád lesz vele: egyszer véget ér a tekercs. Handl Tamás az elmúlt több mint negyven évben csigák