Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. Április 02. 09:15, szombat | Helyi

Szolgálat a frontvonalban

Szolgálat a frontvonalban

Adományok gyűjtésén és eljuttatásán túl a Győri Egyházmegyei Karitász személyes jelenléttel is segíti a határmenti Barabásnál, a Katolikus Karitász szervezésében zajló menekültfogadást.

Legutóbb szervezetük igazgatója, Lőrincz Attila járt a helyszínen.

Az egy hónapja kitört ukrán-orosz háború civil áldozatait és menekültjeit társszervezeteinkkel összefogva az első perctől kezdve folyamatosan segítjük. Első lépésként február 28-án útnak indult két kollégájuk 1 tonnányi, közel 2 millió Ft értékű adománnyal, valamint részt vettek a menekültfogadó bázis kialakításában. Utóbbit szintén kollégájuk, az ezen a területen nagy tapasztalatokkal rendelkező Vadász Bálint végzi, csaknem folyamatos helyszíni szolgálatban. Az elkövetkező hetekben több alkalommal indítottak útnak egyházmegyei gyűjtésükből összegyűlt adományokat a háború elől menekülők ellátására, összesen kb. 8 millió Ft értékben. Emellett plébániai önkéntes csoportjaikból, illetve támogatóik, partnereik közül is többen jelentkeztek erre az embert próbáló, nemes szolgálatra.
Március 22-én 600 kg célzott tartósélelmiszer-, illetve ruhaadománnyal indult útnak igazgatójuk, melyet még aznap átadott a beregszászi karitász-szervezetnek, ezután két alkalommal is vállalt éjszakai és nappali szolgálatot a barabási menekültfogadó bázison.

Szöveg és fotó: Győri Egyházmegyei Karitász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.