Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Június 10. 14:50, csütörtök | Helyi
Forrás: gyor.hu

Szolgálati kerékpárprogram: tadták a kerékpártárolókat

Szolgálati kerékpárprogram: tadták a kerékpártárolókat

A győri polgármesteri hivatal három épülete mellett húsz férőhelyes, fedett kerékpártároló létesült az ügyfeleknek és a hivatal dolgozóinak. Simon Róbert Balázs

Az alpolgármester elmondta, a program egy KEOP-os pályázat keretében valósulhatott meg. A projekt megvalósítására a pályázat 9 500 000 forintot biztosít a város számára, mely a teljes bekerülési összeg 95 százaléka.

A projekt alapvető célja: A hivatásforgalmú kerékpáros közlekedés infrastrukturális feltételeinek javítása. A mindennapos - közlekedési célú - kerékpározás elősegítése kerékpártároló, öltöző és zuhanyzó biztosításával munkahelyeken, illetve intézményekben. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a nyár folyamán elkészül az a helyiség a Városházán, ahol a hivatali dolgozók a kerékpár használata után tisztálkodhatnak, átöltözhetnek.

A tárolókat nem csak a hivatali dolgozók, de az ide érkező ügyfelek, látogatók is használhatják. - tette hozzá az alpolgármester.

Simon Róbert Balázs azt is elmondta, hogy az önkormányzat saját forrásból húsz darab kerékpárt vásárolt a hivatal dolgozói részére, munkavégzésük könnyítése érdekében.

Szakonyi Petra a Stratégiai, Városfejlesztési és Városépítési Osztály munkatársa elmondta, a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Kifejtette, a környezetbarát közlekedés népszerűsítésére irányuló programok a jövőben is folytatódnak, így az idén is lesz Mobilitási Hét, Bringázz a munkába" kampány, sőt Bringázz a suliba" akció is.

A közelmúltban bemutatott Erzsébet ligeti kerékpárkölcsönzőről is szó esett. A kölcsönző jelenleg előzetes bejelentkezés alapján használható, de már folyik annak a lehetőségnek a kimunkálása, hogy a jövőben állandó jelleggel üzemeljen a KRESZ-parkban lévő biciklibérlő hely.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.

2024. Május 06. 08:16, hétfő | Helyi

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét

Meghosszabbították a Virágos Magyarország verseny jelentkezési határidejét: a helyi közösségek május 20-ig pályázhatnak.

2024. Május 06. 07:14, hétfő | Helyi

Szén-monoxidot lélegzett be egy lakó a győri Eőrsy Péter utcában

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő április 27-én délelőtt egy társasház harmadik emeleti lakásában a győri Eőrsy Péter utcában.

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.