Városlista
2020. február 19, szerda - Zsuzsanna

Hírek

2019. Október 04. 09:23, péntek | Belföld

Szombathelyi film nyert díjat Los Angelesben Jordán Tamás főszereplésével

Szombathelyi film nyert díjat Los Angelesben Jordán Tamás főszereplésével

A Pásztor című, szombathelyi filmesek alkotása a rengeteg nemzetközi díj mellett most a legjobb független film díját zsebelte be.

Az Illés László által rendezett II. világháborús filmben - amelyet Tóth Gergely fényképezett - a Weöres Sándor Színház társulatából Jordán Tamás, Horváth Ákos, Endrődy Krisztián is szerepelnek, így minden tekintetben vérbeli szombathelyi alkotásról beszélhetünk.

A dráma története az Őrségben játszódik. Főszereplője, a helyi pásztor, akinek elhunyt a felesége, majd egyetlen lányával is végeznek a náci katonák. A trauma után a pásztor úgy dönt, hogy annyi zsidó életét fogja megmenteni, amennyit csak tud. Egy nap, mikor kihajtja a nyájat, észreveszi, hogy a nácik deportálás elől menekülő zsidó rabokat üldöznek. A gyilkolászást csak egy lány éli túl. Az idős pásztor úgy dönt, védelme alá veszi és megmenti a lányt, akinek múltjáról egyre többet tudunk meg, ahogy halad a cselekmény.

A film már eddig is több díjat zsebelt be a nemzetközi filmfesztiválokon, de most újabb óriási sikert értek el. A 2019 szeptemberi Los Angeles Film Awards (LAFA) díjkiosztóján ugyanis A Pásztor a legjobb független film díját zsebelte be, emellett pedig Illés László rendező és film zenéje elnyerte a zsűri különdíját.

A magyarországi bemutató kapcsán már tűkön ülünk, de sajnos egyelőre semmi hír nincs róla, mikor tervezik a hazai közönség elé tárni az alkotást. Egy biztos, hatalmas büszkeség ez a film készítőinek, színészeinek, az országunknak és Szombathelynek egyaránt.

Forrás: ugytudjuk.hu; szinhaz.org

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 19. 07:09, szerda | Belföld

Lecsaptak egy prostituáltakat futtató erőszakos bandára a rendőrök - VIDEÓ

A prostituáltakat futtató banda tagjai egyszerűen megverték a lányokat, ha a kuncsaftok panaszkodtak rájuk. Állandó felügyelet alatt tartották őket, a pénzüket pedig elvették.

2020. Február 19. 07:06, szerda | Belföld

Rengeteg szabálytalansággal találkoztak a rendőrök kiemelt ellenőrzésükön

Összesen 833 alkalommal állapítottak meg jogsértést a rendőrök a buszok és teherautók egyhetes ellenőrzése során - közölte a rendőrség kedden a honlapján.

2020. Február 19. 06:20, szerda | Belföld

Bibliaünnep Vizsolyban: Bemutatták a hasonmás kiadást

Bemutatták a vizsolyi biblia hasonmás kiadását kedden a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban a helyi református gyülekezet által szervezett Bibliaünnepen.

2020. Február 19. 06:15, szerda | Belföld

Ismét romlott a levegőminőség többfelé

Ismét többfelé romlott a levegőminőség magas szállópor-tartalom miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden az MTI-vel.