Városlista
2019. november 18, hétfő - Jenő

Hírek

2019. Október 04. 09:23, péntek | Belföld

Szombathelyi film nyert díjat Los Angelesben Jordán Tamás főszereplésével

Szombathelyi film nyert díjat Los Angelesben Jordán Tamás főszereplésével

A Pásztor című, szombathelyi filmesek alkotása a rengeteg nemzetközi díj mellett most a legjobb független film díját zsebelte be.

Az Illés László által rendezett II. világháborús filmben - amelyet Tóth Gergely fényképezett - a Weöres Sándor Színház társulatából Jordán Tamás, Horváth Ákos, Endrődy Krisztián is szerepelnek, így minden tekintetben vérbeli szombathelyi alkotásról beszélhetünk.

A dráma története az Őrségben játszódik. Főszereplője, a helyi pásztor, akinek elhunyt a felesége, majd egyetlen lányával is végeznek a náci katonák. A trauma után a pásztor úgy dönt, hogy annyi zsidó életét fogja megmenteni, amennyit csak tud. Egy nap, mikor kihajtja a nyájat, észreveszi, hogy a nácik deportálás elől menekülő zsidó rabokat üldöznek. A gyilkolászást csak egy lány éli túl. Az idős pásztor úgy dönt, védelme alá veszi és megmenti a lányt, akinek múltjáról egyre többet tudunk meg, ahogy halad a cselekmény.

A film már eddig is több díjat zsebelt be a nemzetközi filmfesztiválokon, de most újabb óriási sikert értek el. A 2019 szeptemberi Los Angeles Film Awards (LAFA) díjkiosztóján ugyanis A Pásztor a legjobb független film díját zsebelte be, emellett pedig Illés László rendező és film zenéje elnyerte a zsűri különdíját.

A magyarországi bemutató kapcsán már tűkön ülünk, de sajnos egyelőre semmi hír nincs róla, mikor tervezik a hazai közönség elé tárni az alkotást. Egy biztos, hatalmas büszkeség ez a film készítőinek, színészeinek, az országunknak és Szombathelynek egyaránt.

Forrás: ugytudjuk.hu; szinhaz.org

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 18. 06:22, hétfő | Belföld

Vonat ütközött autóval Vácnál, ketten meghaltak

A vasúti sínekre hajtott egy személyautó Vác külterületén; az érkező nemzetközi gyorsvonat elgázolta a járművet, amelynek vezetője és utasa a helyszínen meghalt vasárnap éjjel

2019. November 18. 05:01, hétfő | Belföld

Fokozatosan mérséklődik a meleg a héten

A következő napokban is változékony lesz az időjárás, többször várható eső. Emellett fokozatosan mérséklődik a meleg, a hétvégén már inkább csak 10 fok körül alakulnak a maximumok

2019. November 18. 05:00, hétfő | Belföld

Meghalt egy vaddal ütköző motoros a 73-as úton

Meghalt egy vaddal ütköző motoros vasárnap a 73-as főúton Felsőörs térségében - közölte a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője az MTI-vel.

2019. November 17. 16:30, vasárnap | Belföld

Több mint ezer társasjátékot lehet kipróbálni a Társasjátékok ünnepén

Négyszázötven asztalon 80 játékmester segítségével több mint ezer magyar és külföldi játékot lehet kipróbálni a Társasjátékok ünnepén, amelyet november 23-án és 24-én tartanak Budapesten, a Lurdy Házban.