Városlista
2021. június 19, szombat - Gyárfás

Hírek

2019. Október 04. 09:23, péntek | Belföld

Szombathelyi film nyert díjat Los Angelesben Jordán Tamás főszereplésével

Szombathelyi film nyert díjat Los Angelesben Jordán Tamás főszereplésével

A Pásztor című, szombathelyi filmesek alkotása a rengeteg nemzetközi díj mellett most a legjobb független film díját zsebelte be.

Az Illés László által rendezett II. világháborús filmben - amelyet Tóth Gergely fényképezett - a Weöres Sándor Színház társulatából Jordán Tamás, Horváth Ákos, Endrődy Krisztián is szerepelnek, így minden tekintetben vérbeli szombathelyi alkotásról beszélhetünk.

A dráma története az Őrségben játszódik. Főszereplője, a helyi pásztor, akinek elhunyt a felesége, majd egyetlen lányával is végeznek a náci katonák. A trauma után a pásztor úgy dönt, hogy annyi zsidó életét fogja megmenteni, amennyit csak tud. Egy nap, mikor kihajtja a nyájat, észreveszi, hogy a nácik deportálás elől menekülő zsidó rabokat üldöznek. A gyilkolászást csak egy lány éli túl. Az idős pásztor úgy dönt, védelme alá veszi és megmenti a lányt, akinek múltjáról egyre többet tudunk meg, ahogy halad a cselekmény.

A film már eddig is több díjat zsebelt be a nemzetközi filmfesztiválokon, de most újabb óriási sikert értek el. A 2019 szeptemberi Los Angeles Film Awards (LAFA) díjkiosztóján ugyanis A Pásztor a legjobb független film díját zsebelte be, emellett pedig Illés László rendező és film zenéje elnyerte a zsűri különdíját.

A magyarországi bemutató kapcsán már tűkön ülünk, de sajnos egyelőre semmi hír nincs róla, mikor tervezik a hazai közönség elé tárni az alkotást. Egy biztos, hatalmas büszkeség ez a film készítőinek, színészeinek, az országunknak és Szombathelynek egyaránt.

Forrás: ugytudjuk.hu; szinhaz.org

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 19. 18:06, szombat | Belföld

A taj-szám nélküli külföldiek és külhoni magyarok is regisztrálhatnak oltásra

Szombattól már az itt élő, taj-számmal nem rendelkező regisztrált külföldieknek és a taj-számmal nem rendelkező külhoni magyar állampolgároknak is megnyílik az EESZT időpontfoglaló rendszere

2021. Június 19. 17:06, szombat | Belföld

Emeletes vonat közlekedik a Balatonnál

Emeletes motorvonat közlekedik a Balatonnál szombattól - írta közösségi oldalán az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) stratégiai és parlamenti államtitkára szombaton.

2021. Június 19. 15:00, szombat | Belföld

Vasárnap apák napja – különleges képeslappal a rászoruló gyerekeken is segíthetsz

Idén június 20-án az édesapákat ünnepeljük – az apák napja arra hívja fel a figyelmet, hogy az érzelmileg támogató, figyelmes és gondoskodó apa aktív jelenlétéből a gyermekek életre szóló előnyöket szereznek.

2021. Június 19. 13:01, szombat | Belföld

A globális minimumadóról egyeztetett az adószakma

A globális minimumadóról egyeztetett az adószakma, az Adó-Tanácskozás online ülésén a résztvevők egyetértettek abban, hogy a 15 százalékos minimumadó bevezetése nemcsak Magyarország,