Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Szeptember 24. 12:25, hétfő | Helyi sport
Forrás: Pozsgai Kitti/www.boxingone.com

Szombaton kezdték a bajnoki szezont a győri ökölvívók

Szombaton kezdték a bajnoki szezont a győri ökölvívók

Szombaton, a vajdasági Szabadkán megkezdődött a BoxingONE Championship – közép-európai amatőr ökölvívó csapatbajnokság 2012-2013 –as szezonja, ahol a helyi Spartak Subotica „Wolves” a győri Patent Gladiators gárdáját látja vendé

A tavasszal befejeződött előző szezonban az akkor újonc Szabadka az előkelő harmadik helyen fejezte be a pontvadászatot, míg a Rába-parti együttes ezüstérmet szerzett a „Komárno Sharks” mögött.

A szerbiai együttes erősítéseiről egyelőre nincs információ, ám a győriek igen komoly reményekkel vághatnak neki a pontvadászatnak. Nagy Zoltán csapata mindig is masszív erőt képviselt a B1-ben, amit számos dobogós helyezés bizonyít, azonban a bajnoki cím még hiányzik a gyűjteményükből. Idén viszont jó esélyekkel vághatnak neki az öt résztvevős ligának, hiszen a nehézsúlyú klasszis Darmos József érkezésével komolyan erősödtek, amely súlycsoport mindig is „problémás” volt a győrieknél.

A legnagyobb erősítés persze az, hogy a tavalyi ezüstcsapat magja együtt maradt; Nyéki Georgie (64 kg) és Zámbó Dániel (69 kg) most is harcra kész, miközben a fiatalok, Sinkó Zoltán (60 kg) és Lányi Vitalij (81 kg) immáron kellő rutinnal rendelkezik a nagyobb célok eléréséhez.

„Nem tudom, hogy aranyesélyesek vagyunk-e, de megtisztelő, ha valaki így gondolja” – fogalmazott megkeresésünkkor Nagy Zoltán. „Mi azonban nem érmekben gondolkodunk, hanem jó szereplésben, jó mérkőzésekben, és abban, hogy a győri bokszolók fejlődése továbbra is töretlen legyen. Ha az eredmény is jön, az nagyszerű, de nem akarunk görcsösen semmilyen érmet. Nem szívesen raknék semelyik ökölvívóm vállára extra terhet. A győri bokszolók minden eredménynek, minden helyezésnek örülni tudnak, ha azért tisztességgel megdolgoztak.”

Minden bajnokság kezdete egyfajta vakrepülés, hiszen a riválisoknak jórészt fogalmuk sincs arról, hogy az ellenfél kerete miként alakult a szünetben. Így van ezzel Nagy Zoltán is.

„A szerbek csapata harcos bokszolókból áll, és mint ahogyan mi, ők is mindent megtesznek a siker érdekében” – fogalmazott a győri edző. „Jó a kapcsolatunk Tomiszláv mesterrel, aki egy fiatal szakember, figyelemreméltó eredményekkel. Jó mérkőzés lesz a szombati, ez az egy biztos. Az előző bajnokságban már összecsaptunk, és kétségtelenül fűtheti őket a visszavágási vágy. Tudjuk, hogy a szerb ökölvívók erősebbek, magabiztosabbak, ha otthon lépnek kötelek közé, mivel valami oknál fogva hazai pályán mindig képesek erőn felül teljesíteni.”

Nagy Zoltán nem akarta elárulni, hogy Szabadkán pontosan milyen csapattal igyekszik majd jó eredményt elérni, helyette arról beszélt, hogy idén a kulcsposztokon is lehet „rotáció”.

„Tisztában vagyok a versenyzőim képességeivel, erényeivel, vagy esetleges hiányosságaival” – mondta. „Örvendetes, hogy vannak súlycsoportok, ahol több hadra fogható bunyós versenyez a csapatba kerülésért. Idén a 64 kilóban Nyéki mellett az ifi Sinkó Krisztiánnak is szerepet szánok, valamint a 69 kilós Bugyik Imre úgyszintén bevetésre kerülhet. Nagyon fontos, hogy a B1-ben a fiatalok lehetőséget kapjanak a fejlődésre.”

A B1 liga hivatalos weboldala a www.boxingone.comcímen érhető el, ahol a friss hírek mellett versenynaptár, televíziós program, exkluzív videók, fotógaléria, valamint aktuális tabella is várja az olimpiai szabályrendszerű ökölvívás barátait. A liga mérkőzéseinek összefoglalóit a DigiSport csatorna sugározza.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.