Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Február 22. 07:00, csütörtök | Belföld

Szombaton rendezik meg a Kórusok Téli Éjszakáját

Szombaton rendezik meg a Kórusok Téli Éjszakáját

Öt stílusban, kíséret nélkül ad 24 koncertet 12 meghívott kórus a MegNet Közösségi Házban szombaton, a kórusok téli éjszakáján. A koncertek mellett közös éneklés és daltanulás is lesz.

24 koncert, köztük népzene, klasszikus és kortárs zene is lesz szombaton a kórusok téli éjszakáján a budapesti Andrássy úton álló MagNet Közösségi Házban.
A 12 meghívott kamarakórus között két gyermekkar is szerepel.
A kórusok a cappella, azaz kíséret nélküli zenével készülnek öt különböző stílusban. A nemzetközi és magyar klasszikusok mellett népdalok, régi, modernebb és populáris darabok is felcsendülnek.


Az este nyitóeseményén a kórusok végigéneklik az utcákat a Kodály köröndtől a MagNet Házig,
majd a H.A.B., a Virágzó Énekegyüttes, a Városminor Kamarakórus, a Csicsergők gyermekkórus, a KVVKamarakórus, a Vox Insana, a Laulujoutsen női énekegyüttes, a Kassán alakult Voces, a székesfehérvári MusiColore Énekegyüttes, a Tutti Cantabile Énekegyüttes, a csíkszeredai Gloria Tibi és a CCOM Énekegyüttes lép színpadra. A koncertek mellett közös éneklés és daltanulás is lesz.

További részletek:

http://korusokejszakaja.hu/2018/hu

Forrás: origo.hu

Fotó: jozsa.dnyem.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.