Városlista
2019. október 23, szerda - Gyöngyi

Hírek

2010. Június 12. 14:29, szombat | Belföld
Forrás: HírTV

Szombaton is 25 foknál magasabb lesz az átlag

Szombaton is 25 foknál magasabb lesz az átlag

Az elmúlt napok halálos balesetei és a hétvégén várható meleg időjárás miatt fokozott óvatosságot kér a rendőrség a sofőröktől. A hőség miatt lassulhatnak a reflexek, türelmetlenebbekké válhatnak a sofőrök.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) azt kéri, hogy a várhatóan megnövekvő hétvégi forgalomban, mikor többen autóval indulnak vidékre pihenni, mindenki a szokottnál óvatosabban, türelmesebben vezessen, figyeljenek oda a többi közlekedőre. A melegben megnövekszik az emberi szervezet folyadékigénye is, ezért aki autóval indul útnak, mindig vigyen magával elegendő mennyiségű ivóvizet - mondta Bényi Mónika, az ORFK szóvivője.


Az országos tiszti főorvos péntektől adott ki másodfokú hőségriasztást, mert az előrejelzések szerint az átlaghőmérséklet pénteken és szombaton 25 foknál magasabb lesz.


(FH)

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 23. 09:57, szerda | Belföld

Felvonták a nemzeti lobogót az Országház előtt

Katonai tiszteletadással, Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján szerda reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren.

2019. Október 23. 05:00, szerda | Belföld

Több helyen még mindig egészségtelen a levegő

Nyíregyházán és Szegeden továbbra is egészségtelen a levegő a magas szállópor-tartalom miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ kedden a Facebook-oldalán.

2019. Október 23. 05:00, szerda | Belföld

Több mint 2 fokkal dőlt meg a napi melegrekord

Több mint 2 fokkal dőlt meg a melegrekord kedden - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán.

2019. Október 22. 18:08, kedd | Belföld

Az őszi szünetben is biztosított az ingyenes gyermekétkeztetés

A őszi szünetben - ahogyan az összes iskolai szünetben - is biztosítja a kormány az ingyenes gyermekétkeztetést a rászoruló diákoknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden az MTI-vel.