Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2010. Szeptember 09. 07:45, csütörtök | Sport
Forrás: HírTV

Szomorú nap: 28 éves lenne Marian Cozma

Szomorú nap: 28 éves lenne Marian Cozma

Csendes megemlékezést tartottak szerdán Veszprémben Marian Cozma emlékére. A tavaly meggyilkolt sportoló szeptember 8-án lenne 28 éves.

 

Néhány tucat emlékező gyűlt össze annál a mécsestartónál, amelyet még tavaly helyeztek ki a Patrióta Lokál elé, ahol Marian Cozma kézilabdázót leszúrták. A sportoló szeptember 8-án, azaz szerdán ünnepelné 28. születésnapját. A megemlékezést a Veszprém Kézilabda Fan Club szervezte. Remport Csaba elnök elmondta: fontosnak érzik, hogy minden évben megemlékezzenek Marianról, és méltón ápolják emlékét. A mécsestartót a megemlékezés után elszállították, ezentúl a Veszprém Aréna előtt felállított Cozma-szobornál róhatják le kegyeletüket az emlékezők. A szobornál szerdán a sportoló barátai, csapattársai, szurkolói is koszorúztak.

 

Tavaly február 8-án Veszprém belvárosában, egy lokál előtt halálos késszúrás érte a város kézilabda-klubjának beállósát. Mellette életveszélyesen megsebesült a csapat horvát kapusa, Ivan Pesic, és súlyos sérüléseket szenvedett Zsarko Sesum szerb irányító is.

 

A Cozma-ügyben emberöléssel vádolt R. Sándor, N. Győző és Sz. Iván büntetőperének tárgyalása szeptember 13-án kezdődik a Veszprém Megyei Bíróságon.

 

(FH)

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.

2024. Május 06. 07:54, hétfő | Sport

A 125 éves Ferencváros gólrekordot döntött a Debrecen ellen

A bajnok és kupadöntős Ferencváros 5-1-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

2024. Május 06. 07:53, hétfő | Sport

Miami Nagydíj - Pályafutása első sikerét aratta Lando Norris

Lando Norris, a McLaren brit versenyzője nyerte a vasárnapi Forma-1-es Miami Nagydíjat, ezzel pályafutása 110. futamán az első győzelmét aratta.