Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Február 09. 06:16, kedd | Belföld
Forrás: HírTV

Szörnyű évet tudhat maga mögött az idegenforgalom

Szörnyű évet tudhat maga mögött az idegenforgalom

Tavaly – az előző évhez képest – a magyarországi szálláshelyeken a vendégek és vendégéjszakák száma nyolc százalékkal csökkent, az árbevétel pedig 10 százalékkal volt kisebb, mint 2008-ban – derül ki a KSH jelentéséből. A bel

A két éve tartó recesszió közepette 2009-ben 3,2 millió külföldi érkezett Magyarországra, és 9 millió éjszakát töltöttek el kereskedelmi szálláshelyeken. Mindkét mutatóban 10 százalék a visszaesés 2008-hoz képest. A legfontosabb öt küldő ország közül csak osztrákok laktak hosszabb ideig nálunk, mint egy évvel korábban. A belföldi turizmusban 3,8 millióan vettek részt, 9,3 millió éjszakával, ami egyaránt 7 százalék csökkenés egy év alatt.

A belföldi vendégforgalmat a panziók jobban megszenvedték, mint a szállodák. Utóbbiakban 14, a magasabb kategóriájú helyeken 8 százalékkal esett az eltöltött éjszakák száma. Az átlagnál nagyobb mérséklődés mutatkozott a 29 százalékos részarányt képviselő kongresszusi turizmusban résztvevők számában. Jelentősen, 11-12 százalékkal zuhant a népszerű, négy-ötcsillagos szállodák szobakihasználtsága.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő