Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2010. Szeptember 10. 14:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

Sztárokkal a pincétől a padlásig

Sztárokkal a pincétől a padlásig

Ismét nyílt nappal ünnepli az évadkezdést a fővárosi Vígszínház. Eszenyi Enikő, a teátrum igazgatója elmondta: a szombati „Vígnapon” bárki bebarangolhatja a színházat a pincétől a padlásig, ismert színművészek kalauzolásában.

 
A Vígszínház szombati nyitott napján olyan neves művészek „idegenvezetésével" járhatják be az intézményt az érdeklődők, mint például Kern András, Halász Judit vagy Hegyi Barbara. A gyerekeknek hagyományosan lesz arcfestés, de a színház sminkesei, fodrászai segítségével a felnőttek is a Vígszínház egy-egy ismertebb figuráját „ölthetik magukra". A teátrum két új előadásáról, a Ványa bácsiról és a Mikve című darabról kérdezhetik a látogatók az alkotókat, valamint bekukkanthatnak a házi színpadon egy próbába is.


A Vígszínház sikeres előadását, az Othellót háromszor adja elő Szöulban a társulat szeptember 17-19-e között. Eszenyi Enikő, az előadás rendezője azért is tartja fontosnak a Koreai Nemzeti Színház meghívását, mert hisz abban, hogy a különböző országok, kultúrák színházai közötti találkozó inspiráló lehet az alkotók és a közönség számára is. Ezért tartja fontosnak a prágai Nemzeti Színház igazgatója, Michal Docekal pesti rendezését is.


Eszenyi Enikő felhívta a figyelmet arra a szeptember 20-i előadásra is, amelyet a Magyar Dráma Napjának előestéjén mutatnak be a Pesti Színházban. Görgey Gábor: Komámasszony hol a stukker? című darabját már 13 éve nagy sikerrel adja elő az Astorka Színház Szlovákiában. Ezt az előadást hozzák most Budapestre, ahol először láthatja majd maga a szerző, Görgey Gábor is szlovák nyelven.


(FH)
 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.