Városlista
2019. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2010. Január 11. 13:42, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is holnap

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is holnap

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is az egyre valószínűbbnek tűnő keddi BKV-sztrájkkal egy időben. Konkrét döntés azonban még nincs, a Független Hírügynökség információi szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkbizot

Hivatalosan egyelőre nem közöltek semmit, meghívójukban azonban az olvasható, hogy a VDSzSz Szolidaritás a BKV Zrt.-nél a cégvezetés hibájából kollektív szerződés nélkül maradt munkavállalók követeléseinek nyomatékosítása érdekében szolidaritási sztrájkot tart. A médiát Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke tájékoztatja a sztrájkbizottság döntéséről kora délután.

A BKV-s szakszervezetek várhatóan kedden nulla órától lépnek sztrájkba, ha addig sem sikerül megegyezni a menedzsmenttel a kollektív szerződésről. Délután még lesz egyeztetés.

A Volán kedden dönt

A Volán szakszervezetek holnap döntik el, hogy sztrájkolnak-e a közeljövőben, és ha igen, pontosan mikor. Az érdekképviseletek 4,9 százalékos bérfejlesztést kérnek, ez szerintük a 2010-ben várható infláció plusz 1 százalék. A Volán vezetése viszont az OÉT szabályzata szerint járna el, amely mindössze reálkereset-megőrzést írt elő. Ez mindössze 0,3-0,6 százalékos bérfejlesztést jelentene, amit a dolgozók kevesellnek.

(hírTV, FH)


Ezek érdekelhetnek még

2019. Július 17. 19:15, szerda | Belföld

Holttestet találtak a Dunában a bősi vízerőműnél

A holttest fennakadt az erőműnél. A tűzoltókra azért volt szükség, hogy onnan kiemeljék.

2019. Július 17. 18:06, szerda | Belföld

Hat-hétszáz hajót várnak az idei Kékszalagra

Az előnevezések alapján hat-hétszáz hajót várnak a csütörtökön rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjra – közölték a verseny szervezői szerdán Balatonfüreden.

2019. Július 17. 18:00, szerda | Belföld

Csütörtökön rajtol az 51. Kékszalag Nagydíj, 600- 700 hajót várnak

Az előnevezések alapján hat-hétszáz hajót várnak a csütörtökön rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjra - közölték a verseny szervezői szerdán Balatonfüreden.

2019. Július 17. 17:35, szerda | Belföld

Szeretnél letekerni a Balatonra? Jó hírünk van!

Hamarosan indul a Budapest-Balaton kerékpárút kivitelezése. A nyomvonal érinteni fogja az etyeki borvidéket, a Velencei-tavat, Székesfehérvárt, majd Balatonakarattyán csatlakozik a Balatoni Bringakörhöz.