Városlista
2020. január 25, szombat - Pál

Hírek

2010. Január 11. 13:42, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is holnap

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is holnap

Sztrájkba léphetnek a vasutasok is az egyre valószínűbbnek tűnő keddi BKV-sztrájkkal egy időben. Konkrét döntés azonban még nincs, a Független Hírügynökség információi szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének sztrájkbizot

Hivatalosan egyelőre nem közöltek semmit, meghívójukban azonban az olvasható, hogy a VDSzSz Szolidaritás a BKV Zrt.-nél a cégvezetés hibájából kollektív szerződés nélkül maradt munkavállalók követeléseinek nyomatékosítása érdekében szolidaritási sztrájkot tart. A médiát Gaskó István, a VDSzSz Szolidaritás elnöke tájékoztatja a sztrájkbizottság döntéséről kora délután.

A BKV-s szakszervezetek várhatóan kedden nulla órától lépnek sztrájkba, ha addig sem sikerül megegyezni a menedzsmenttel a kollektív szerződésről. Délután még lesz egyeztetés.

A Volán kedden dönt

A Volán szakszervezetek holnap döntik el, hogy sztrájkolnak-e a közeljövőben, és ha igen, pontosan mikor. Az érdekképviseletek 4,9 százalékos bérfejlesztést kérnek, ez szerintük a 2010-ben várható infláció plusz 1 százalék. A Volán vezetése viszont az OÉT szabályzata szerint járna el, amely mindössze reálkereset-megőrzést írt elő. Ez mindössze 0,3-0,6 százalékos bérfejlesztést jelentene, amit a dolgozók kevesellnek.

(hírTV, FH)


Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 25. 16:30, szombat | Belföld

Kétmilliárdos onkológiai fejlesztést adtak át Miskolcon

Az onkológiai ellátás fejlesztése érdekében csaknem kétmilliárd forintba kerülő eszközöket adtak át pénteken Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban.

2020. Január 25. 13:26, szombat | Belföld

Tatabányán eltörölték a bölcsődei gondozási díjakat

Tatabányán március elsejétől a fiatal családok terheinek enyhítésére az önkormányzati bölcsődékben eltörölték a gondozási díjakat a közgyűlés egyhangú döntésével - tájékoztatta a polgármester az MTI-t.

2020. Január 25. 13:20, szombat | Belföld

Ismét többfelé kifogásolt a levegőminőség

Ismét kifogásolt a levegőminőség a magas szállópor-tartalom miatt több nagyvárosban.

2020. Január 25. 12:04, szombat | Belföld

Súlyosan bántalmazta hűtlen élettársát, emberölés kísérletével vádolják

Súlyosan bántalmazta hűtlenségen ért élettársát egy férfi tavaly nyáron Somogyban;